İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 28 yaşındaki polis memuru Suat Teke, 2 yıl önce otomobiliyle Aydın’a gelerek kendisi gibi polis memuru olan eski kız arkadaşı Hatice Büşra Çetinkaya’nın (28) kullandığı otomobili kurşun yağmuruna tutmuştu. Genç kızın hastanede hayatını kaybettiği, annesinin ağır yaralandığı olayın ardından tutuklanan sanık Suat Teke’nin hakkında ‘tasarlayarak öldürme, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 7’nci duruşmasında karar çıktı. Sanık Suat Teke, cinayetten müebbet, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ise 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

“BİZ DE YAŞIYORUZ SAYILMAZ”


Kızlarını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini bekleyen Çetinkaya ailesi, mahkemenin kararı sonrası yıkıldı. Olayda ağır yaralanan ve ölümün ucundan dönen anne Güngör Çetinkaya, mahkeme salonunda “Bu cani bir kişiyi öldürmedi, 4 kişiyi öldürdü. Biz de yaşıyoruz sayılmaz” derken kararın açıklanmasının ardından fenalaştı. Yakınlarının kolları arasında adliyeden çıkartılan acılı kadın hastaneye kaldırıldı.

İSTİNAFA GİDECEĞİZ


Adliye çıkışında ayakta durmakta zorlanan ve gözyaşlarına güçlükle hakim olan baba Zekeriya Çetinkaya, kızının katiline verilen cezaya isyan etti. Sanığın cezasının ağırlaştırılmış müebbet hapis olması gerektiğini ve karara itirazda bulunacaklarını belirten baba Çetinkaya, “Bir polis nereye ateş edeceğini bilir. Bilerek ateş etti ve kasten öldürdü kızımı. Öldürüldüğü zaman da video kayıtlar, deliller vardı ama mahkemenin takdiri. Eşimi de öldürebilirdi. Yani çift cinayet işlenebilirdi. Bu yüzden biz ağırlaştırılmış müebbet istedik. Benim kızım bundan sonra geri gelecek değil ama kadın cinayetlerinin önlenmesi açısından bir emsal olurdu en azından verilecek ceza. Bunun için istinaf mahkemesine gideceğiz. Yargılamaya orada devam edeceğiz.” dedi.