CHP Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci, AK Parti iktidarını eleştirdi. Son dönemde yaşanan olayları değerlendirerek açıklamalarda bulunan CHP’li Kemerci, şu ifadeleri kullandı: “En parlak yıla girmiştik değil mi? Koca bir ayı devirdik. Ocak ayının sonuna geldik. Geldik geldik ama bir de bize, vatandaşa sorun nasıl geldik. İzmir’in Buca ilçesinde halk bedava ekmek için yağmurda sıra bekliyorken, bir başka şehirde bir genç tarikat yurdunda baskıya dayanamayarak canına kıydı. Genç bir avukat eski nişanlısı tarafından öldürülmesi sayısız kadın cinayetlerinden biriydi.”

“GÜNDEM DEĞİŞTİRME OYUNUNA YENİ OYUNCULAR KATILMAYA DEVAM EDİYOR”


Kemerci, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Zamlar büyük hızla kendini gösterirken, bu soğuk kara kış günlerinde gelen yüzde 130 zamlı elektrik faturaları, yüzde 117 akaryakıt zamları ile halk isyandayken, temel gıdamız ekmeğin hammaddesi unun çuvalının 1 yılda 122 TL’den 320 TL’ye, mayanın 45 TL’den 95 TL’ye çıkarak maliyetinin artması ile açlığın baş gösterdiği ülkede, iktidarın başarıyla sürdürdüğü gündem değiştirme oyununa önce 6 yıl önce yazdığı şarkı sözü ile ülkemizin önemli değerlerinden biri olan sanatçı Sezen Aksu girdi. Siyasi görüşü her ne olursa olsun, 400’den fazla beste ve şiir kazandırmış Türkiye’nin önemli bir değeridir. Ve bir siyasi güç tarafından hedef gösterilmiştir. Ülkedeki üslupsuzluk baştan almış başını yürümüştür. Gündem değiştirme oyununa yeni oyuncular katılmaya devam ederken, sırf atasözünü cümle içinde kullandığı için, bir kadın olması, bir anne olması önemsenmeden gece yarısı gözaltına alınan Sedef Kabaş.”

“SEDEF KABAŞ İLK KURBAN DEĞİL, SON KURBAN DA OLMAYACAK”


“Bu topraklarda demokrasi, özgürlük, hak, hukuk, adalet, vicdan gibi kavramları bitirmeye yemin etmiş bir iktidar ile karşı karşıyayız.” diyen Kemerci, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Hepimiz biliyoruz ki bu insanın hapse atılma sebebi hakaret değil, sadece malum kişinin hoşuna gitmeyecek şekilde konuşmuş olmasıdır ki bunu kraldan çok kralcı bakanların konuyla ilgili paylaşımlarında ifadelerinde gayet net anlayabiliyoruz. Nereden bakarsan bak olayın garipliği ortada, bir akıl tutulması. Sedef Kabaş’ın sözünün her yönetime ve her ülkeye konu olabilecek bir söz olması ve hedef göstermeden ortaya atılmış olması, bir devlet büyüğünün bu lafı kendine yakıştırması ve saray kelimesini özelleştirmesi alınganlığın başka açıklaması olamaz. Sedef Kabaş ilk kurban değil, son kurban da olmayacak. Onlar da farkındalar ki, bir sonraki seçime kadar elde ne var ne yoksa eritmenin, satmanın çabasındalar. Hesapları tutmadı, iş erken patladı o kadar.”

“UMUDUMUZU YİTİRMEDEN DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”


Kemerci, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “AKP’ye oy verenlerin hala kendini şanslı, oy verdiği kişiyi dünya lideri sansın diye ülkenin tüm kaynakları, birikimleri, altın değerindeki işletmeleri, arazileri vs bu dönemde ne olduğu belirsiz insanlara peşkeş çekilmiş, üç otuz paraya devredilmiştir. Yetmemiş, kefen parası olarak tabir edilebilecek hazinenin son akçeleri de bu uğurda harcanmış, üstüne önüne gelene borçlanılmıştır. Kur garantili mevduat vs diyerek vatandaşın son şansı olan yastık altı döviz, altın ne varsa onlar tırtıklamaya çalışıp gözaltı vs ile gündem değiştirmeye çalışmaktadırlar. Peki bu devran hiç değişmeyecek mi? Tabi ki de değişecek gün gelecek, devran dönecek ve AKP halka hesap verecek. Umudumuzu yitirmeden, direnmeye devam edeceğiz.”