Vali Aksoy; Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
Ziyareti için Vali Aksoy’a teşekkürlerini ileten Ticaret Odası Yönetim Kurulu, ilçenin ve üyelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini aktarma fırsatı buldu. Kovid-19 salgınının ticareti olumsuz etkilediğini ve en çok turizm sektörüne zarar verdiğini hatırlatan Başkan Erbaş, 2022 turizm sezonunda 2021 yılından yüksek ve 2019 yılına yakın bir talep beklediklerini dile getirdi. Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, turizm koordinasyon toplantısının Didim’de yapılması talebini iletti. Vali Aksoy, teklifi değerlendireceklerini ifade etti.

TURİZM YATIRIMLARI, HASTANE VE YOL İHALESİ


Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek İstanbul Emitt Turizm Fuarı’na katılacaklarını bildiren Erbaş, ilçede turizm tahsisi alan Özak GYO ve Barut Gurubu ile potansiyel turizm yatırımcılarını ziyaret edecekleri bilgisini paylaştı. Erbaş, önemli bir nüfus artışı kaydeden ilçede devam eden hastane inşaatının bir an önce tamamlanmasının sağlık hizmetlerine ulaşımda önemli bir sorunu gidereceğini ifade etti. Önemli bir motorlu taşıt varlığına sahip olan ilçede Araç Muayene İstasyonu olmadığını hatırlatan Erbaş, mevcut durumda en yakın istasyonun 55 km uzaklıkta olduğunu, bu durumun üyeler ve ilçe halkı için zaman ve ekonomik kayıp oluşturduğunu ifade etti. Vali Aksoy durumu inceleyeceklerini, atılacak her adıma destek vereceklerini söyledi. İhalesi yapılan Dalyan- Akyeniköy-Akköy karayoluna henüz başlanmadığını hatırlatan Oda Başkanı Erbaş, Didim’in iki ana girişinden biri olan bu yolda iyileştirmenin ilçe turizmi ve bölge ekonomisi için önemli olduğunun altını çizdi. Vali Aksoy Karayolları Bölge Müdürlüğünden son durumu soracaklarını ifade etti.

BETON SANTRALLERİ İÇİN SÜRE UZATILMASI TALEBİ


Son dönemde kamuoyunda tartışılan beton santrallerinin yer sorununu gündeme getiren Erbaş, kurum görüşü olarak ilçenin girişinde bu ve buna benzer tesislerin olmasının doğru olmadığı düşüncesini paylaştı. Göz önünde olmayan bir yerde gelecekte de talep ve ihtiyacı karşılayacak bir alanda planlanma yapılarak mevcut santrallerin ve beton parke tesislerinin bu alana taşınmasının sorunu çözeceğini ifade eden Erbaş, planlama süreci tamamlanana kadar firmalara verilen sürenin uzatılmasını talep etti. Erbaş sorunun devam etmesi halinde ilçe ekonomisinde kilit önemi olan inşaat sektörünün doğrudan zarar göreceğinin altını çizdi.