Türkiye’de kişi başına en çok aracın düştüğü Aydın’ın Efeler ilçesindeki sürücülerden, esnafa tepki geldi. Bazı esnafın işyerlerinin önündeki yola tabure, duba ve benzeri eşya koymasına tepki gösteren sürücüler, yetkililere çağrıda bulundu. Yola bırakılan tabure, duba ve benzeri eşyalarla haklarının adeta gasp edildiğini ifade eden sürücüler, gerekli önlemlerin alınarak haklarının korunmasını istiyor.

“ESNAFIN BÖYLE BİR DAVRANIŞTA BULUNMAYA HAKKI YOK”


Efeler ilçesindeki cadde ve sokakların büyük bir bölümünde söz konusu durumla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden sürücüler, “Bazı esnaf, işyerlerinin önündeki yola tabure, duba ve benzeri eşya koyuyor. Esnafın burada amacının, dükkanlarının görünmesini sağlamak ve kendilerine ya da dükkana ait araçları buraya koyarak park yeri aramamak olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu iki amaç da doğru bir davranış değil. Çünkü diğer sürücülerin park etme hakkını elinden alıyorlar. Esnafın böyle bir davranışta bulunmaya hakkı yok. Sürücüler olarak esnafımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

ESNAFIN YOLLARI İŞGAL ETMESİNE İZİN VERİLMEMELİ”


Araçlarını yasak olmayan bölgelere park etmek için motorlu taşıt vergisi ödediklerini dile getiren sürücüler, “Bazı esnaflardan dolayı vergisini ödediğimiz, istediğimiz bölgeye araçlarımızı park etme hakkımızdan yararlanamıyoruz. Bu hakkımızı kimse gasp etmemeli. Eğer esnafın böyle bir hakkı varsa o zaman biz neden bu kadar motorlu taşıt vergisi ödüyoruz? Esnafın yolları işgal etmesine izin verilmemeli. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sokak ve caddelerde düzenli olarak denetim yapılmalı. Sürücülerin mağdur olmasına müsaade edilmemeli.” şeklinde konuştu.