1988 yılında kurulan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasının kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede oda başkanları yönetim kurulu üyeliklerinde kadın esnaflara yer vermezken, odada bu geleneğe son veren ilk isim ise şu anda görev yapan mevcut oda başkanı Şerif Erul oldu. 2018 yılında yapılan oda seçimlerinde yönetim kurulu asil üyeliklerinde iki kadın esnafa yer veren Erul, seçimleri de kazanmıştı. Didimli esnaflardan Meryem Sirel ve Mihriban Kasap, yönetim kurulu üyesi olarak Erul ile birlikte 4 yıl boyunca görev yaptı.

“450 KADIN ÜYEMİZ ADINA İKİ İSİM YÖNETİMDE”

30 Ocak 2022 Pazar günü yapılacak oda seçimlerinde mevcut başkan Erul, geçen dönem yer verdiği kadın yönetim kurulu üyeliklerini bu dönem de sürdürdü. Bu dönem Meryem Sirel ile devam ederken, Gönül Bora ise yeni yönetim kurulu üyesi olarak listede yer aldı. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasında geçen dönemki seçimlerde oda tarihinde bir ilki yaptıklarını ifade eden Oda Başkanı Erul, “Odamıza kayıtlı 2800 üyenin içinde 450’den fazla kadın üyemiz söz konusu; biz de kadınların bu gücünün odada yer alması noktasında iki kadın üyemize yer verdik. Bu dönemde aynı şekilde iki asil yönetim kurulu üyemiz kadınlardan oluştu. Aydın’daki 82 oda içerisinde bu anlamda örnek bir adım attığımızı düşünüyorum. Bizim attığımız bu adım, bu dönem aday olan diğer iki arkadaşımıza da örnek oldu. Hayatın her alanında yer alan kadınlarımızın odalarda da görev almasından daha doğal ne olabilir? Onların fikir ve önerilerini de bizlere katkı sağlıyor.” dedi.

“BENİM İÇİN GÜZEL BİR DENEYİM OLDU”

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda bu dönemde listede yer alan Kuaför Meryem Sirel, “Geçen dönemde Oda Başkanımız Şerif Erul ile birlikte bir hizmet yolculuğuna çıktık; bizim için güzel ve farklı bir deneyim oldu. Bu dönemde yine kendisiyle birlikte üyelerimize hizmet için aday olduk. Üyelerimize ve ilçemize hizmet etme noktasında öneri ve fikirlerimizi dile getirip takipçisi olacağız. Bu anlamda 30 Ocak’taki seçimlerde sarı listeye üyelerimizin desteğini bekliyorum.” diye konuştu.

“SARI LİSTEYE DESTEKLERİ BEKLİYORUM”

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyeliğine bu dönem ilk kez aday olan ve ilçede market işleten Gönül Bora ise, “İlk kez bu şekilde bir yer için teklifte bulundular. Biz de kabul ettik. Mevcut Oda başkanımızla birlikte bir yola çıktık. Bu yolda üyelerimize en iyi hizmet sunmak için yer aldık. Seçilmemiz durumunda oda yönetimi olarak üyelerimize en iyi hizmeti sunmaya gayret edeceğiz. 30 Ocak’taki seçimlerde sarı listeye üyelerimizin desteğini bekliyorum.” dedi.