Manisa'nın Şehzadeler ilçesine yaşayan 33 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Osman Özer, kendisi çocukken annesi Nesia Özer'den (69) ayrılan babası Ahmet Yıldırım'ı 4 yıl önce aramaya koyuldu. Adeta babasının izini süren Özer, yaptığı araştırma sonucunda Germencik'in Ortaklar Mahallesi'nde bulunan üvey amcası ile halasına ulaştı. Akrabalarından babası Ahmet Yıldırım'ın 2006 yılında 49 yaşındayken Aydın'daki evinde öldürüldüğünü, katil veya katillerin ise henüz bulunamadığını öğrenen Özer, babasının soy ismini almak için 2020 yılında Manisa 2. Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Açılan babalık davasında mahkeme, DNA testi için baba Yıldırım'ın mezarından örnek alınmasını istedi. Ancak Yıldırım'ın mezarı henüz bulunamadı. Ortaklar Asri Mezarlığı'na gelen Özer, kendisi yaptığı aramadan da bir sonuç alamadı.

“BABAMIN SOY İSMİNİ ALMAK İSTİYORUM”


Osman Özer, babasını, annesinden ayrıldıktan sonra bir daha görmediğini dile getirerek, "Yıllar sonra ulaştığım üvey amcam ve halam, babamın başka bir kadınla evlenip Ortaklar Mahallesi'ne yerleştiğini daha sonra boşandığını söylediler. Babam 2006 yılında yalnız yaşarken öldürülmüş. Aradan geçen 16 yıla rağmen cinayetin failleri hala yakalanamamış. Benim şu anki soy ismim dayımın, ben babamın soy ismini almak istiyorum. Bunun için dava açtım. Mahkeme DNA testi istedi ama mezarını bulamıyorum. Cenazesi bu mahalledeki mezarlığa gömülmüş ancak kayıtlarda babamın ismine ait bir mezar bulunamıyor" dedi.

"BABAMIN MEZARI NEREDE?"


Babasının mezarı için belediye yetkilileri ile görüştüğünü ama 2011 yılından önceki mezarlık kayıtlarının olmadığı bilgisinin kendisine verildiğini anlatan Özer, "Babamın mezarı nerede? 2 yıldır buraya gelip mezarı bulmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı. Özer, hem babasının mezarını bulmak, hem de cinayeti işleyen fail veya faillerin ortaya çıkarılmasını istediğini sözlerine ekledi.