Önümüzdeki hafta 3 gün boyunca elektrik kesintisinin yaşanması, Aydınlı sanayicileri endişelendiriyor. Yaşanan durum karşısında tedirgin olan Aydınlı sanayiciler, üretimin durması halinde sorun yaşanacağı, bu nedenle elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtiyor. İran, 'teknik arıza' gerekçesiyle Türkiye'ye 10 gün süreyle doğalgaz akışını durdurdu. Gaz tedarikinin durdurulmasıyla birlikte Türkiye genelindeki OSB’lerde elektrik kesintisi yaşanacak.

“KISINTI MİKTARI İÇİN BİLGİLENDİRME YAPILACAK”

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) elektrik kısıntısı uygulamasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Konuyla ilgili olarak www.teias.gov.tr/ adresinden yapılan açıklamada "Ağrı ili Gürbulak giriş noktasından Ülkemize gelen doğalgaz iletim hattının İran tarafında kalan arızasından dolayı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve Teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır." denildi.

SANAYİCİ ELEKTRİK KESİNTİSİNİN ÖNLENMESİNİ İSTİYOR

Söz konusu elektrik kesintisi Aydın’daki OSB’lerde de uygulanacak. Elektrik kesintisinin Aydın’da önümüzdeki hafta üç gün olacağı öğrenildi. Kesintinin hangi günlerde uygulanacağı ise henüz netlik kazanmadı. Elektrik kesintilerin uygulanacak olması ise Aydınlı sanayicileri tedirgin ediyor. Elektrik kesintisinden dolayı üretimin duracağını belirten Aydınlı sanayiciler, söz konusu elektrik kesintisinin önlenmesini istiyor.