İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, tavır, davranış ve açıklamaları ile Millet İttifakı'na zarar verdiği gerekçesiyle görevinden alınmış, partiden de ihraç edilmişti. Demirci'nin görevden alınması üzerine toplanan il yönetim kurulu, başkanlığa yönetimin dışından bir isim olan partinin Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner'i seçmişti. Kendisine bildirilen kararın Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olmadığını belirleyen İYİ Parti Genel Merkezi, il yönetim kurulundan seçimi yenilemesini istemişti. Genel merkezin istediği şekilde seçimi yenileyen yönetimin Taner kararı değişmedi. 37 üyeden 36'sının katıldığı yönetim kurulu toplantısında, oy birliği ile alınan kararla Taner yeniden Aydın İl Başkanlığı görevine getirildi. Yönetimin daveti üzerine Taner, parti binasına gelerek, görevine başladı.

"SEÇİM, KANUN VE PROSEDÜRE UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILDI"

Aynı zamanda Aydın eski Milletvekili olan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, "Genel merkezin isteği üzerine il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, il başkanlığı seçimini yeniledi. Seçim, kanun ve prosedüre uygun bir şekilde yapıldı. Yönetim kurulu üyesi 37 arkadaşımızdan 36'sı oylamaya katılmış, bir arkadaşımız il dışında olduğu için mazeret belirtmiştir. 36 kişinin katılımı ile yapılan seçim sonucunda, beni oy birliği ile göreve davet ettiler, ben de parti binasına gidip, görevime başladım" dedi.

"GENEL MERKEZİN TAKDİRİNDE"

Göreve seçilmesi ile ilgili parti genel merkezine bilgi verileceğini dile getiren Taner, ortada herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi. Görevinin genel seçime kadar devam edip etmeyeceği ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Taner, "Önümüzdeki süreç için de ne olacağı, ne kalacağı genel merkezimizin takdirindedir" ifadelerini kullandı.