Kabaca İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri okul bahçesindeki yetiştirdikleri mandalina ve portakalları Türkiye’nin farklı yerlerindeki öğrenci ile paylaşıyor. Okul müdürü Ahmet Tokkaya’nın başlattığı proje ile minik öğrenciler okul bahçesinde yetiştirdiği mandalina ve portakalları uzaktaki kardeşlerine gönderiyor. Mandalina ve portakalla farklı il ve ilçelerdeki öğrencilerle bağ kuran Sultanhisarlı çocuklar, farklı kentleri tanıma fırsatı bulurken iyilik ve paylaşım yapmanın mutluluğunu yaşayıp vefalarını da gösteriyorlar.

İYİLİK MELEKLERİ

Sultanhisarlı minikler, Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında anlamlı bir davranışa imza attı. Zor kış şartlarında askerlerin çektikleri zorlukları anlamak, vatan için şehit olmuş on binlerce askeri vefa ile anmak için ‘Paylaşıyoruz Tanıyoruz Vefa ile anıyoruz’ sloganıyla yola çıkan minik öğrenciler, okullarında yetiştirdikleri mandalinaları Kars Sarıkamış’taki yaşıtlarına gönderdi. Mandalina ve portakal dolu kolileri alan Sarıkamışlı çocuklar, hem iyilik yapan hem de vefalarını gösteren Sultanhisarlı yaşıtlarına teşekkür etti.

VEFALI ÖĞRENCİLER

Aydın Sultanhisar Kabaca İlkokulu Müdürü Ahmet Tokkaya, kendisinin 21 yıl önce görev yaptığı Sarıkamış Kazıkaya İlkokulu öğrencilerine karne hediyesi olarak öğrencileri tarafından okul bahçesinde yetiştirdikleri mandalina ve portakalları gönderdiklerini söyledi. Okulda yetiştirdikleri mandalinalardan göndererek öğrencilerin hem vefayı yaşattığını hem de Sarıkamış Şehitleri’nin hatırasına özel buradaki öğrenci kardeşlerini sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tokkaya, “Paylaşma, iyilik yapma, bir insanı sevindirme, birlik beraberliğe katkı sunma gibi değerleri öğrencilerimiz yaşayarak öğreniyorlar. Sosyal Bilgiler, Türkçe, Hayat Bilgisi derslerinde birçok kazanıma destek olan proje ile yurdumuzu tanırken kentimizi de tanıtmış oluyoruz. Aynı zamanda milli kültürümüzü, Milli Mücadele konularını da öğrencilerimize aşılıyoruz. Proje kapsamında Sarıkamış Şehitleri’ne vefa için oradaki öğrenci kardeşlerini de unutmayıp mandalina ve portakal ikramında bulunduk. Öğrencilerimizi vefalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.