İçişleri Bakanlığı’na Aralık 2021’de verdiği dilekçe ile kurulan Milli Yol Partisi, Türk siyasetinde, yerini aldı. Yaklaşık 1 yıldır yürüttüğü Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Başkanlığı görevinden, kasım ayında gördüğü lüzum üzerine ayrılma kararı alan Saim Özyürek, Milli Yol Partisi saflarına geçerek, 191 kurucu üyeden birisi oldu. Özyürek, MKYK üyeliğine de atandı.

“BİZ HÜCRELERDEN GELDİK”

Partinin Kurucu Genel Başkanı Remzi Çayır, ülke genelinde kısa sürede teşkilatlanarak, seçimlere katılacaklarını söyledi. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşları olduklarını belirten Çayır, “Biz hücrelerden geldik, hapislerden geldik, köylerden geldik, Anadolu’nun toprağından geldik. Bizim farkımız bu” dedi. Çayır, Anadolu’da halkın içinden, siyasetin çekirdeğinden gelen BBP eski İl Başkanı Saim Özyürek’i MKYK üyesi olarak atadıklarını açıkladı.

“BİZİM İÇİN ONURDUR”

Uzun yıllar Alperen Ocakları İl Başkanlığı, BBP İl Başkan Yardımcılığı ve BBP İl Başkanlığı yapan Saim Özyürek de, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun temiz, ahlaklı, adalet ve Hak’tan yana olan duruşunu devam ettirmek üzere kurulan bu davanın asıl emanetçileri Remzi Çayır, Haşim Yanar ve Murat Sancak gibi güç ve menfaat odakları içerisinde olmayan, halkın yanında olan büyüklerimizin yanında siyaset yapmak bizim için bir onurdur” ifadelerini kullandı. En kısa zamanda Aydın’da il kongresini yaparak, ilçe ve il teşkilatlarını hızlıca kurumsallaştırıp seçimlere hazır olacaklarını dile getiren Özyürek, bu amaçla ilde hızlı bir istişare toplantılarına başladıklarını söyledi. Özyürek, önümüzdeki günlerde Aydın’da il ve ilçe başkanlıklarına atamaların yapılacağını da sözlerine ekledi.