Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’a geldiği gün, Germencik AK Parti’den 872 kişinin istifa ettiği iddiası ile ilgili yapılan haberleri, AK Parti Germencik İlçe Başkanlığı yalanladı. İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Onuru ve şerefini kaybetmiş kişi ya da kişilerce basına servis edilen haber, gerçeği yansıtmamakta birlikte tamamen yalan ve iftirayla yapılmış bir karalama hareketidir. Haberde bahsedilen Mehmet Erdem, Mehmet Akgün, Ayhan Büyükdağlı, Taner Küçükbacak ve Mahmut Gök adlı kişiler 26 Nisan 2021 tarihinde AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmişler, AK Parti üyelikleri devam etmektedir. Sami Bircan 30 Temmuz 2021 tarihinde AK Parti İlçe Yönetim Kurulu’ndan istifa etmiş, AK Parti üyeliği devam etmektedir. Özer Aksoy büyüğümüz Germencik AK Parti kurucularından olup elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş, yönetim kurulu üyeliği düşürülmüştür. Bu büyüğümüze büyük saygısızlık yapılmıştır, tüm Germencik Özer Aksoy'un nasıl bir AK Partili olduğunu bilmektedir, istifa etti diye servis edilmesi büyük talihsizliktir. Yine haberde Emel Akmazlar Öz, Kadın Kolları Başkanı olarak istifa etti denmektedir. Bu, büyük bir yalandır. Bu arkadaşımız AK Parti üyesidir, istifası söz konusu değildir, Germencik Kadın Kolları Başkanımız Hatice Köse'dir. Yine istifa ettiği söylenen Eda Öner ve Siber Atar istifa etmemiş Kadın Kolları Yönetim Kurulu aktif üyelerimizdir” denildi.

“12 KİŞİ PARTİMİZE ÜYE OLDU”


Söz konusu yalan bilgilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Aydın mitingi öncesinde bilinçli bir şekilde haber servislerine verildiği, buradaki amacın çok farklı olduğu öne sürülen açıklamanın devamında da şu ifadelere yer verildi: "Germencik AK Parti’den 11-15 Ocak 2022 tarihleri arasında 8 kişi istifa etmiştir. Bu istifa eden kişilerin de kimlerin arkadaşı ve akrabası olduklarını biliyoruz. Biz çalışmalarımıza yılmadan, usanmadan iftiralara aldırmadan var gücümüzle halkın hizmetkârı olarak devam edeceğiz. Bu haberden sonra şu ana kadar 12 kişi partimize üye olmuştur. Mahallelerimizden de vatandaşlarımız, partimize üye olmaya devam etmekte olup, partimize olan güvenleri tamdır.”

“SONUÇLARI HER ZAMAN HÜSRAN OLACAK”


Açıklamada, haberde ilçe başkanı hakkında tacizden bahsedildiği dile getirilerek, “Bu olay, yeni olmuş gibi haber servislerine verilmiştir. Bu konu hakkında 14 Ocak 2021 tarihinde yüce mahkemeler, ilçe başkanımızın bir suçu olmadığına, soruşturmaya gerek olmadığına dair kesin karar vermiştir. İlçe başkanımız bu kişi için iftira atmaktan davacı olmuş, mahkeme süreci devam etmektedir. Bu gibi mesnetsiz dayanağı olmayan, yalan ve iftira atarak bir yerlere gelmeye çalışan veya çabalayanların sonuçları her zaman hüsran olacaktır” ifadeleri kullanıldı.