Aydın'ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın hafta sonu yapılan olağan genel kurulunda, mevcut Başkan Ali Sütsever liderliğindeki beyaz liste ile oto döşemeci esnaflarından Ercan Uçak başkanlığındaki sarı liste yarıştı. 2 bin 278 üyeden bin 195’inin oy kullandığı genel kurulda Uçak, 594 oy aldı. 20 yıldır başkanlık görevini yürüten Sütsever ise 575 oyda kaldı. 19 oy farkla seçimi kazanan Uçak, İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni başkanı oldu.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ


Seçimin ardından, odada devir-teslim töreni düzenlendi. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cavit Küçük, Aydın Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefci, İncirliova Kahveciler Odası Başkanı Fikret Duran, meclis üyeleri ve çok sayıda esnafın hazır bulunduğu törende Sütsever, görevini Uçak’a devretti.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"


Ekip arkadaşlarından bir bölümü ile törene katılan Sütsever, "Sözün bittiği yerdeyiz. Bu kurumlar seçimle göreve gelinen, seçimle görevden gidilen yerlerdir. Ne Ali'ye, ne Ercan'a, ne de Veli'ye kalır hesabı. Burası, resmi kurum. Ben buraya en güzel 20 senemi verdim. En güzel şekilde esnafıma faydalı olmak için elimden geleni yaptım. Bu saatten sonrası Ercan kardeşime kalmış. Ben 5 yaptıysam, o 15 yapsın, 25 yapsın. Herkes işine baksın, kurumuna sahip çıksın, ben fazlasıyla sahip çıkmaya çalıştım. Kendi işimi terk ettim, gelip burayı düzelttim. Bir yeri yapıyorsun, diğer yer bozuluyor. İki tarafı aynı şekilde götüremiyorsun zaten" dedi.

“KAVGALI BİR DURUMUMUZ YOK”


Sütsever'e oda ve esnaflara yaptığı hizmetler için teşekkür eden Başkan Uçak da, "Ali beyden aldığım bayrağı, sonuna kadar şerefimle, namusumla taşıyacağıma inanıyorum. Cenab-ı Allah herkese hayırlısını eylesin. Sağ olsun davetimizi kırmadı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz bir araya gelerek, bir dostluğu sergiliyoruz, kavgalı bir durumumuz yok. İncirliova bir bütündür, her zamanda bir bütün olacaktır" ifadelerini kullandı.

"KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN"


Yeniden söz alan Sütsever, mevcut oda personelinin işten çıkarılacağı yönünde bir duyum aldığını belirterek, "Kimsenin ekmeği ile oynamayın arkadaş. Bunu, Allah rızası için söylüyorum. Yıllarını verdi bu insanlar buraya. Allah razı olsun onlardan. Kötü tek bir şeyini görmedim. Odanın kuruşuna sahip çıktılar. Ben de senden onlara sahip çıkmanı istiyorum" şeklinde konuştu.
Görevini düzgün yapan hiçbir personelin işine son vermeyeceğine söz veren Uçak, daha sonra Sütsever’e teşekkür plaketi verdi. İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Küçük de, oda tarafından geçen yıl yılın ahisi seçilen esnaf Orhan Yavuz’a ahilik belgesini sundu. Öte yandan törene katılan davetlilere yapılan lokma hayrından ikram edildi.