Nazilli’de Altıntaş Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Cemile Öztürk Pasajı’nda Muhtarlar Derneği çalışma ofisi görkemli bir törenle hizmete girdi. Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık’ın ev sahipliğindeki açılışa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar eşlik etti.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ


Açılış, Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı, Sevindikli Mahalle Muhtarı Zeki Açık’ın günün anlam ve önemini anlattığı konuşma ile başladı. Ardından Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy’un konuşmaları ile devam etti. Daha sonra açılış kurdelesi protokol ve muhtarların katılımıyla hayırlı olması dilekleriyle kesildi. Daha sonra muhtarlar ofisine geçen protokol üyeleri Dernek Başkanı Zeki Açık tarafından bilgilendirildi.

KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ


Açılışa gelen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, Muhtarlar Derneği’nin sıradan bir kuruluş olmadığını dile getirdi. Açık, konuşmasının devamında, “Hepinizin bildiği gibi beş yılda bir vatandaşlarımız bize hizmet için oy veriyor. Bizler de vatandaşlarımızın bize verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Bunun için hizmetlerimizi daha çabuk, daha ivedi şekilde yapabilmemiz için, daha verimli olabilmek amacıyla, Muhtarlar Derneği olarak birlikte hareket etmek, birlikte istişare etmek, vatandaşlarımıza ve şehrimize daha faydalı olmak adına arkadaşlarımla sürekli fikir istişaresi halindeyiz. Muhtarlar Derneği sıradan bir kuruluş değildir. Birliğin, beraberliğin adresi olup hizmet etme, faydalı olmak adına görüşlerimizi samimice paylaştığımız yerdir. Onun için eskilerin dediği gibi "Yalnız Taştan Duvar Olmaz" misali birlikten kuvvet doğar işte Nazilli Muhtarlar Derneği budur. Tüm arkadaşlarımıza bu güzel hizmet yolunda oldukları için teşekkür ediyor, el ele vererek nice zorlukları aşacağımızı gayet iyi biliyoruz. Yeni hizmet binamızın açılışında dün olduğu gibi bundan sonra da bu güzel birlikteliği daha üst seviyeye taşıyacağız. Hiçbir zaman bizlerden desteğini esirgemeyen, her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLAR ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR"


Muhtarlara yapacakları çalışmalarda başarılar dileyen Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, şunları kaydetti: "Nazilli muhtarlarımızın bir araya gelerek dernekleşme faaliyetleri sonrasında kurumsal görünürlüğü sağlamak açısından dernek binalarının açılışı için bugün burada toplandık. Malumunuz yerel yönetimde temel taşı muhtarlardır dolayısıyla önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Hizmete yürütme şekillerinde bir araya gelip istişarede bulunmak, Nazilli'nin kırsal ihtiyaçlarını karşılanması konusunda güç birliği oluşturması bakımından üstlendiği vazifenin kıymeti yadsınamaz. Böyle bir dernek binasının bulunması bir araya gelip istişare yapılması açısından çok güzel oldu. Bu vesileyle emeği geçen kamu ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”

“YARINLAR DAHA GÜZEL OLACAK”


Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise, "Muhtarlarımız Atatürk'ün dediği gibi demokrasimizin temel taşı. Seçimleri de çok önemlidir. Nazilli'ye hizmet etmek seçimlerde yerel seçimleri birlikte yapıyoruz. Memlekete hizmet etmek için beraber yola çıkıyoruz. Elimizdeki imkanlar dahilinde her türlü hizmete yetişmeye çalışıyoruz. Gönül ister ki tüm vatandaşlarımızın işlerini yerine getirebilmeyi isterdik. Yangın oldu beraber koştuk, salgın oldu birlikte yardım ettik. İnşallah yarınlar daha güzel olacak. Cumhurbaşkanımız muhtarlarımıza müjdeli bir haber verdi hayırlı olsun. Bugün de bu açılışı gerçekleştiriyoruz. Güzel bir yapı oluştu. Sizlerle bizim aramıza kimse giremez ancak hizmet noktasında birbirimize yoldaş ve destek oluyoruz. Yarınların hepimiz için güzel olacağını yaptığımız çalışmalarda gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Bu çaba ve gayretlerden dolayı özellikle kurumsallaşarak gösterdiğiniz faaliyetten dolayı muhtar başkanımıza ve tüm muhtarlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.