Didim’de akıl almaz bir sağlık skandalı yaşandı. İddialara göre; 2018 yılında Didim’de evlenen Ö.A (39) ve D.A (36) bir yıllık evlilik süreçlerinin ardından 2019 yılı Aralık ayında boşanmaya karar verdi. Boşanma aşamasındayken evliliklerini kurtarmaya çalışan çift, zaman zaman barışma yollarını ararken, 2020 yılının ilk günlerden D.A, babasıyla birlikte ilçede Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı olarak özel muayenesi olan doktor M.O.Y’nin muayenesine giderek kürtaj yaptırdı. O süreçte D.A ve Ö.A’nın evlilikleri devam etmesine rağmen, D.A’nın eşi Ö.A’ya kürtajla ilgili bilgi vermediği, olayla ilgili de özel muayenede bir kaydın yapılmadığı öğrenildi.

“EŞTEN HABERSİZ KÜRTAJ YAPILDI”


İddiaya göre Doktor M.O.Y. hastası olan D.A’ya telefonundan mesajlar atarak sözlü iltifatlarda bulundu. Hasta-doktor ilişkisini aşan mesajlaşmalar koca Ö.A. tarafından tespit edildi. Çılgına dönen koca, doktorun iş yerini basarak sözlü olarak tartıştı. Tartışma sonrasında doktor, Ö.A’dan şikayetçi olurken, Ö.A. da kendisinden habersiz eşine kürtaj yaptığı ileri sürülen ve eşine mesajlar atan doktordan ve eşinden şikayetçi oldu.

“CİMER’E ŞİKAYET EDİLİNCE ONUR KURULUNA SEVK EDİLDİ”


İddialarla ilgili olarak basına konuşan koca Ö.A. olayın yargı sürecinde olduğunu ve konu hakkında çok konuşmak istemediğini ifade ederek yaşananların doğru olduğunu ve hakkında soruşturma açılmasına rağmen, TTB tarafından onur kuruluna sevk edilen doktorun halen görev yaptığını, resmi kurumların muayenehaneyi kapatma işlemini neden yapmadığını ve doktorun neden men edilmediğini anlayamadığını söyledi.
Ö.A, olayla ilgili tepkilerini şu sözlerle sürdürdü: “Kadın doğum doktoru bir insanın en namahrem yeriyle ilgili tedavi uyguluyor. Bizler karımızı, kızımızı, annemizi Hipokrat yemini etmiş bu doktorlara emanet ederken, başımızı bu tür olay gelmesi normal değil. Geçenlerde Didim Devlet Hastanesinde yaşanan doktora darp olayında fail serbest kalmış, olayın medyada yer alması ile birlikte hemen gerekli işlemler yapılmıştı. Benim olayımda ise 20 aydır karar verilmedi. Soruşturma devam ediyor ama doktor halen işinin başında. Bu kadar özel bir konuda ahlaken ve dürüstçe bir tedavi uygulaması gerekirken izinsiz kürtaj yapmış ve kadının evli olduğunu bilerek ahlaksızca birlikte olmuştur. Kendi karımızı, kızımızı, kardeşimizi gerçekten kime emanet edeceğiz?”

“EŞİ İLE DOKTORUN MESAJLARINI ORTAYA ÇIKARDI”


Eşiyle doktor arasındaki cep telefonu mesajlarıyla olayı ortaya çıkardığını dile getiren Koca Ö.A, “Boşanma sürecinde olduğum eşim mesajları inkar etti ama bir hasta ile doktorun arasındaki bu mesajlar ne kadar etik, ne kadar ahlaki? Zaten doktorun kendisiyle davalık olduk. İki davamız devam ediyor. 20 aydır yargı süreci devam ediyor ve eşimin haksızca şikayeti sebebiyle kendi evime giremiyorum.” dedi.

“YARGI SÜRECİ TAMAMLANSIN”


Doktor ile bir hasta arasındaki bu tür yakınlaşmanın doktor etiğine de aykırı olduğunu ileri süren Ö.A, “Bu anlamda Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliği ve yargı sürecinin bu doktor hakkında en kısa sürede karar almasını bekliyorum” sözleriyle seslendi.