Aydın’ın Efeler ilçesinde toplu taşıma hizmeti sunan Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin Başkanı Okan Yalçın, son aylarda akaryakıt fiyatlarına gelen artışa dikkat çekerek çağrıda bulundu. Kamu hizmeti gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Yalçın, gelir desteğinin arttırılmasını ve ÖTV’siz mazot desteğinin verilmesini talep etti. Şoför esnafının büyük bir özveriyle görevini yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Başkan Yalçın, “Maalesef son aylarda akaryakıt fiyatlarına gelen artış, bizi çok ciddi anlamda etkiledi. Aydın genelinde özellikle ücretsiz taşıma yapmak zorunda olan tek kooperatif biziz. Bu sebeple özellikle ÖTV’siz bir mazotun bu dönemde bizlere ivedi olarak verilmesi talep ediyoruz” diye konuştu.


“ASGARİ ÜCRETE YAKIN BİR GELİR DESTEĞİ SAĞLANMALI”


Son dönemde ücretsiz taşınan yolcuların çok fazla çoğaldığını gözlemlediklerini kaydeden Başkan Yalçın, “Bu nedenle mesaisine yetişmeye çalışan diğer yolcularımız çok ciddi anlamda mağdur oluyor. Aylık aldığımız gelir desteği bizim ücretsiz taşıdıklarımıza karşılık bin TL.
Gelir desteği 2014 yılında başladı. O dönem bizler 750 lira gelir desteği alıyorduk. 750 lira gelir desteği aldığımızda asgari ücret 891 TL civarındaydı. 2018 yılında bin TL’ye yükseltildi. 2018 yılından bu yana halen bin TL olarak devam ediyor. Asgari ücret bu yıl 4 bin 250 TL’ye yükseldi. 2014 yılından bu yana asgari ücret yaklaşık yüzde 500 artış gösterirken bizim gelir desteği ise yüzde 25 arttı. Bizim de en azından asgari ücrete yakın bir gelir desteği almamız gerekiyor. Aksi takdirde bu işi uzun süre sürdüremeyeceğiz. Bu sebeple gelir desteği ve ÖTV’siz mazotun ücretsiz taşıma yapan özel halk otobüslerine verilmesi gerekiyor. Yerelde de Büyükşehir Belediye Başkanımızdan daha önceki yıllarda da yapmış olduğu gibi aidatlarımızla ilgili bir iyileştirmeler yapılırsa iyi olur. Bizim araçlarımızın düzenli bir şekilde çalışabilmesi için taleplerimizin kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Diğer araç sürücülerine de çağrıda bulunan Başkan Yalçın, “Bunun yanında hem bizim şoförlerimizin hemde diğer araç sürücülerimizin daha saygılı ve anlayışlı olmalarını her zaman önemsiyoruz. Maalesef çok basit hatalardan tüm insanlar, öfke patlaması yaşıyor. Daha saygılı, birbirlerine daha anlayışlı olmalarını tüm araç sürücülerinden bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.