Aydın’ın Çine ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Aydın Büyükşehir Çine Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şoför esnafı ve davetliler katıldı.

“ODAMIZI DAHA İLERİYE TAŞIYABİLMEK İÇİN ADAY OLDUM”

Kongrede divan başkanlığını AYESOB Başkanı Çetindoğan yaptı. Genel kurulda başkanlık için mevcut başkan Bircan Öter ve Ahmet Sert yarıştı. Oy kullanma işlemi öncesi başkan adayları üyelere seslenerek destek istedi. Kongrede konuşan ilk başkan adayı Ahmet Sert oldu. 25 yıldır ilçede taşımacılık yaptığını ifade eden başkan adayı Sert, “Bundan yaklaşık 6 ay önce Çine Birlik Kooperatifi Başkanlığına seçildim. Öncelikle belirtmek isterim ki esnaf olarak faaliyette bulunduğumdan tüm şoför esnafının ve kardeşlerimin sıkıntılarını bildiğim gibi ve bu sıkıntıların çözümlerini de bilmekteyim. Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte bu sorunu çözebilmek ve odamızı daha ileriye taşıyabilmek için aday oldum. Odanın tüm hizmetleri kurtarıcı, kıraathane, otel, muhasebe hizmetleri hiç kimse ayrıt edilmeksizin herkese eşit bir şekilde olacak. Önceliğimiz oda üyelerimize 7/24 hizmet olacaktır. Diğer konuda korsan taşımacılık. Özellikle nakliyeci arkadaşlarım olmak üzere diğer esnaf arkadaşlarım da bu durumdan çok etkilendiler. Yönetime geldiğimde ilçemizdeki kolluk kuvvetleri ve zabıta kipleri ile birlikte iş birliği içerisinde bu sorunları çözeceğiz. Esnaflarımız bağlı olduğu ilçemizde faaliyet gösteren kooperatiflerin yönetimlerini, denetimleri, işleyişlerine ve çalışmalarına kesinlikle karışmayacağız ve müdahale etmeyeceğiz. Ayrıca ekonomik açıdan kooperatiflerin çalışmalarını maddi ve manevi olarak katkı sağlayacağız. Faaliyetlerin devamı için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

“HİÇ KİMSEYİ KIRMADIK”

Cefakâr şoför esnafının çok zor günler geçirdiğini ifade eden mevcut başkan Bircan Öter, “Biz çok zor günler geçirdiğimizi çok iyi biliyoruz. Bu süreçte her şey durdu dünya durdu, Ülke durdu, Çine durdu ama biz şoför esnafı durmadı. Hep çalıştık. Bizim telefonumuz hiç kapanmadı. Biz Çine şoförünü ne yolda bıraktık, ne izde bıraktık, ne kapıdan çevirdik. Biz hep hizmet ettik. Biz görev yaptığımız sürede odaya gelen esnaflarımız dedi ki, ‘Başkanım ben kredi çekmek istiyorum benim odaya borcum var. Ödeyecek durumum yok’ dedi. Biz risk aldık onları yolda bırakmadık ve dosyalarını hazırladık verdik. Biz, şerefli, namuslu ve hasiyetli şoför esnafıyla gece gündüz çalıştık. Biz para veremedik size. Biz sizden ancak aidat alabildik. Ama şunu söyleyeyim görev yaptığımız süre içerisinde Çine Şoförler Odası Otelini komple yeniledik. Kimle yaptık. Yönetim kurulu üyelerimizle yaptık. 8 yılda Çine Şoförler Odası’nda yapılmadık hiçbir şey kalmadı. Hiç kimseyi kırmadık ama kırıldığımız zamanlar çok oldu. Şoför esnafının işi çok zor. Geçen sene mazotun litresi 6 TL idi. Şimdi ise 14 TL. Maliyetler her geçen gün ikiye katladı. Ekmeğinizi ne zor şartlar altına kazandığınınız biliyorum. Çektiğiniz kredileri ne zor şartlarda ödediğinizi biliyorum. Tekeriniz dönmezse evinize para girmezse o kredileri ödeyemezsiniz, evinize haciz gelir. Niye onun da bir zamanı var. Krediyi kredi çekerek ödeyen esnaflarım. İşiniz hakikatten çok zor. Ben sizlere görevde olduğum sürece sizin iş ve işlemlerinizin takipçisiyim. Bu görev sürem içerisinde ben sizlerden tekrar desteklerinizi bekliyorum.” şeklinde konuştu. Başkana adaylarının konuşmasının ardından mesleğinde 40 yılını dolduran üyelere plaket verildi.

“HER ZAMAN SİZLERLE BERABERİM”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman şoför esnafının yanında olduklarını söyledi. Dünya ve ülke olarak esnaf ve sağlık açısında olağan üstü bir durumdan geçildiğini söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ise “İnşallah bu durumdan kurtuluruz. Bircan başkanla iki dönemdir uyumlu bir şekilde çalıştık. Şoför esnafı olarak çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Bugün seçimler sonuçlanacak. Bir arkadaşımız seçilecek. Ben Allah izin verir ise iki yıl daha bu görevdeyim. Her zaman sizlerle beraberim” dedi. Konuşmaların ardından üyeler, sandık başına gitti. Kongrede kullanılan oylarının 273’ünü alan Ahmet Sert, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni başkanı seçildi. Bircan Öter ise 247 oy alabilirken 10 oy ise geçersiz sayıldı. Kongrenin hayırlı olmasını dileyen yeni başkan Sert, “Esnaf kazandı, biz kazandık. Yola çıktığımızdan bu yana bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ahmet Sert’in başkanlığında Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yönetimi Nail Uzun, Kenan Şahin, Ahmet Turhan, Cemil Kuş, Nurdoğan Atille ve Zekeriya Bağdatlı isimlerinden oluştu. Denetim Kurulu üyeleri ise Mehmet Demir, Necip Uzun ve Hasan Çoban.