Koçarlı'ya daha fazla yatırım ve hizmet kazandırmanın mücadelesini veren Belediye Başkanı AK Partili Nedim Kaplan, yine Ankara'nın yolunu tuttu. İlk ziyaretini AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş ile birlikte Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz'e yapan Kaplan, İnceöz ile yeni Koçarlı Devlet Hastanesi binası ile ilgili görüştü. Kaplan, daha sonra Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile bir araya geldi. Uraloğlu ziyaretinde Kaplan'a Milletvekili Savaş’ın yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim de eşlik etti. Yapımı devam eden Turizm Yolu'nu, Uraloğlu ile ele alan Kaplan, günün son ziyaretini ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a gerçekleştirdi. Bakan Ersoy ile Cihanoğlu Kulesi ve çevre düzenlemesi ile Latmos Bölgesi Park Projesi’ni konuşan Kaplan'ı yine milletvekilleri Savaş ve Erim yalnız bırakmadı. TBMM'de partisinin diğer Aydın milletvekilleri Rıza Posacı ve Metin Yavuz’la da buluşan Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan, Ankara’daki ilk gününün sonunda müjdeleri açıkladı.

MODERN HASTANE

Koçarlı'ya yeni bir hastane binası kazandıracaklarını belirten Başkan Kaplan, "Koçarlı'nın girişine modern, günün şartlarına uygun bir devlet hastanesi inşa edilecek. Hastane için Sağlık Bakanlığı önce proje ihalesini, daha sonra yapım ihalesini yapacak. İnşallah bu yıl içinde hastanenin yapımına başlanacak, 2023 yılı içerisinde de tamamlanması gündemde" dedi.


TRAFİĞE AÇILACAK

Yapımı devam eden Turizm Yolu ile ilgili gelişmeleri paylaşan Kaplan, şunları kaydetti: "Turizm Yolu'nun Çakırbeyli Mahallesi, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nden Koçarlı ilçe merkezine kadar bölümü asfaltlanacak. Asfaltlanan yol, birinci etap olarak trafiğe açılacak. Koçarlı merkezde kavşak düzenleme çalışması yapılacak. O kavşaktan Germencik yoluna kadar olan kısmında da kazı, dolgu ve altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Tüm bu çalışmalar, bu yıl içinde tamamlanacak. Yolun Söke'ye kadar olan kısmı ise eş güdümlü olarak yapılmaya devam edilecek."


TARİHİ PROJE

Başkan Kaplan, büyük önem verdiği ve turizme kazandırmak için çabaladığı Cihanoğlu Kulesi ve çevresinin restorasyonu ile sokak yenileme çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ihaleye çıkacağını söyledi. Söz konusu tarihi projenin uzun soluklu olduğunu belirten Kaplan, "Projenin bu yıl ihalesi gerçekleştirilecek ve yapımına başlanacak. Kulenin restorasyonu yapılacak, konak ve diğer yapılarda tadilat ve bakım çalışması gerçekleştirilecek. Projenin en kısa zamanda ihalesi ve gerçekleştirilmesi planlanmakta" ifadelerini kullandı.

LATMOS ZİYARETÇİLERİ İÇİN PARK YAPILACAK

Belediye Başkanı Nedim Kaplan, 8 bin yıllık kaya ve duvar resimlerinin bulunduğu Latmos Bölgesi'ndeki Bağarcık Mahallesi'nde bir park projesi hayata geçireceklerini açıkladı. Latmos'a doğaseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Kaplan, "Doğaseverlerin, kampçıların ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacakları bir park düzenlemesini bu yıl içinde yapacağız" dedi. Yeni hastane binası, turizm yolu, park, Cihanoğlu Kulesi ve çevre düzenlemesi ile ilgili açıkladığı müjdelerin ilçesine ve Aydın’a hayırlı olmasını dileyen Kaplan, destekleri için Bakan Ersoy, İnceöz ve Uraloğlu’nun yanı sıra partisinin milletvekillerine teşekkür etti. Kaplan, Ankara’da ilçesi için ziyaretlerde bulunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.