İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Alemler Mahallesinde 140 öğrencinin eğitim aldığı okulda sabah saat 10.30 sıralarında çıkan yangının ardından okul tahliye edildi. 12 derslikten oluşan 2 katlı tavanı ahşap okulun çatı bölümünde çıkan yangın uzun süre kontrol altına alınmaya çalışıldı. Yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi Karacasu itfaiyesinin yanı sıra Kuyucak'tan gelen yangın ekipleri müdahale etti. ASKİ'ye bağlı su tankeri ve Karacasu Belediyesi su tankeri takviyede bulundu. Kar yağışı altında uzun süre devam eden yangının ardından uzun süre soğutma çalışması yapıldı.

KAYMAKAM ALPAY: "KISA SÜREDE TADİLATI YAPACAĞIZ"

Yangın esnasında ikinci derse henüz girdikleri öğrenilen öğrenciler yangının fark edilmesi üzerine hemen tahliye edildi. Yangın bölgesine gelen Karacasu Kaymakamı Furkan Alpay, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş çalışmaları yakından takip etti. Gelişmeler hakkında bilgi veren Kaymakam Furkan Alpay, "Sabah saatlerinde acil durumlar için mahallemizde yangın tankeri bulundurulması için mahalle muhtarımızla görüşmüştük. Aradan bir saat bile geçmeden bu üzücü hadise meydana geldi. Haber alır almaz okulumuza geldik. Sayın Valimiz de yakından takip ediyor. Okulumuzun çatısında hasar meydana geldi. Sevindiğimiz nokta hiçbir öğrencimizde ve öğretmenimizde hiçbir problem yok. Hepsi yangının fark edilmesiyle hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edildi. Yangının çıkış sebebi hakkında itfaiye raporundan sonra bir değerlendirme yapabiliriz. Çatımızın tadilatına hızlı bir şekilde başlayacağız. Yarı yarıl tatilinden sonraya sarkarsa taşımalı eğitime geçilecek" dedi.

ÖĞRENCİLERİN KAR SEVİNCİ YARIDA KALDI

Yangın sırasında okulda olan öğrenciler, "Birinci teneffüste kar yağdığını gördük hep birlikte neşe içerisinde kar oynadık. Ardından derse girdik. Bir duman gelmeye başladı. Hava karlı olduğu için sis falan zannettik. Ama sonra anladık ki dumanmış. Hemen dışarı çıktık" dedi. Yangının ilk belirlemelere göre kalorifer bacasından çıkmış olabileceği tahmin edilirken incelemelerin sürdüğü bilgisi verildi. Yangının söndürülmesi çalışmaları sırasında kiremitlerin tahliyesinde itfaiye ekiplerinin yanı sıra öğretmenler de yardımcı oldu. Yangın haberini alır almaz okula gelen CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Başkan Yardımcısı Serkan Kurt, yönetim kurulu üyeleri Erdoğan Gönenç ve Murat Töz de çalışmaları takip edip yetkililerden bilgi aldı.