Aydın’da 9. Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, açık kaldığı 4 gün boyunca ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Aydın Otogarı karşısındaki pamuk depolarında gerçekleştirilen fuarda bu yıl 356 firma stant açarken fuarı, fuarı 315 bih kişi gezdi.

TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK FUARI

Aydın’daki Tarım Fuarının Türkiye’nin en çok ziyaret edilen üçüncü fuarı olduğunu dile getiren ATB Başkanı Fevzi Çondur, “Pandemi öncesi 2020 yılında fuardaki ziyaretçi sayımız 345 bindi. Önceki yıl 180 milyon lira sıcak satış yapılmıştı. Bu yılki fuarda pandemi öncesindeki sayılarını neredeyse yakaladık. Fuarımızı bu yıl 315 bin 745 kişi ziyaret etti. Ayrıca fuarımızda 200 milyonun üzerinde sıcak satış gerçekleşti. Aydın Tarım Fuarı, ziyaretçi sayısı bakımından Konya ve İzmir’den sonra üçüncü sırada geliyor” dedi.

FUAR ALANI İSTİYORUZ

Fuarı gelecek yıllarda daha kapsamlı hale getireceklerini dile getiren Çondur, “İlimiz ciddi anlamda bir tarımsal ciroya sahip. Tarım sektöründe lider konumdayız. Firmalarımız gün geçtikçe güçleniyor. Bu yılki fuarımıza Aydınlı firmaların, özellikle tarımsal mekanizasyon firmalarının yoğun anlamda katılımı oldu. Bu yüzden firmalara teşekkür ediyorum. Fuarın yapılmasında emeği geçenlere de teşekkürlerimi sunuyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapacak olduğu fuar alanında Avrupa standartlarında fuar organize etmek istiyoruz” diye konuştu.