Mobilya sektörünün döşemelik kumaş, sünger, elyaf, silikon, mobilya aksesuarı ve hammadde konusunda tedarikçisi olan Emin Kumaş, Aydın’ın yanı sıra Denizli ve Muğla’daki 250’yi aşkın mobilya imalatçısına hizmet verirken, sektörün öncüsü ve lideri konumuna geldi.
Aydın’da 40 yılı aşkın süredir ailecek mobilya sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Emin Kumaş sahibi Yasin Beşparmak, “Aydınlı bir aile olarak babam Mehmet Emin Beşparmak’ın 1976 yılında ‘Emin Mobilya’ adıyla koltuk imalatçısı olarak başladığı mobilya sektöründe iş hayatıma başladıktan sonra, 2013 yılında sektörde tedarik konusundaki ihtiyacı görerek ‘Emin Kumaş’ olarak kendi işyerimi açtım. Emin Kumaş olarak, döşemelik kumaş, sünger, elyaf, silikon, mobilya aksesuarı ve hammaddede ticaretine başladığımda yaklaşık 25 firmanın tedarikçisiydik. Bugün Aydın’ın tüm ilçelerindeki ve çevre illerdeki 250’yi aşkın mobilya imalatçısının tedarikçisi konumundayız.
Bugün mobilya denildiğinde İnegöl Mobilyası akla geliyor. Ancak yıllardır gerek Aydın’ın ilçelerinde, gerekse çevre illerde çok ciddi üretim kapasitesine sahip mobilya imalatçıları ve fabrikalar var” dedi.

GÜÇLÜ STOK VE 2 YIL GARANTİ


Toptanda olduğu kadar Aydın’da perakende sektöründe de eski mobilyalarının yüzlerini ve süngerlerini değiştirerek yenileyen vatandaşların döşemelik kumaş ve sünger konusunda tercihi konumunda olan Emin Kumaş, Aydın’da en geniş kumaş çeşidine ve türüne sahip bir işletme oldu.
2013 yılında yaklaşık 500 metre döşemelik kumaş stoğu ile başladıklarını belirten Yasin Beşparmak, “Bugüne kadar kaliteli ve garantili ürün satarak çok güzel bir müşteri memnuniyeti sağladık. Bu sayede iş hacmimizi de büyüterek Aydın’da sektörün lideri konumuna geldik. İlk başladığımız yıllarda 500 metre kumaş stoğu ile hizmet verirken, bugün 10 bin metre kumaş stoğu ile mobilya sektörüne hizmet veriyoruz. Bizi ön plana çıkaran en önemli faktör kaliteli ürün satmamız ve kumaşta 2 yıl garanti vermemiz” diye konuştu.

EVCİL HAYVANLARA ÖZEL KUMAŞ


Kedi, kuş gibi evcil hayvanların tırmalamasına karşı garantili, kendilerine ait özel bir kumaş kreasyonu bulunan Emin Kumaş’ın bir yıldır piyasaya sürdüğü kumaş, gerek toptan, gerekse perakende olarak çok talep görüyor.

BODRUM ŞUBESİ ÇOK YAKINDA


Bugüne kadar tüm ilçelere ve çevre illere Aydın Merkez’den hizmet veren Emin Kumaş, önümüzdeki aylarda Muğla’nın Bodrum ilçesinde şube açarak, toptan ve perakende olarak hizmet vermeye başlayacak.