Aydın’da tamamlanan 110 adet yatırımı kenti ziyaretinde toplu açılış töreninde hizmete açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya hesabından açılışı yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın’da açılışını yaptığı yatırımlar şunlar: “4 bin 400 yatak kapasiteli 2 öğrenci yurdu, 3 adet Gençlik Merkezi, 6 adet spor salonu, 92 dersliğe sahip 11 adet okul, Eğitim ve İktisat Fakülteleri binaları, üniversite hastanesi ek binası, psikiyatri binası, devlet hastanesi binaları, aile, sağlık altyapı projeleri, İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, Gökbel Barajı, 4 Adet Sulama Tesisi, 29 tarımsal destekleme ile 9 gıda tesisi hibe projesi, TOKİ tarafından yapılan 206 adet konut, İller Bankası Altyapı projeleri, Gar binası, Kuşadası Liman Başkanlığı Hizmet Binası, Köprü Restorasyonu projeleri.”

AYDIN’A 2 YENİ ÖĞRENCİ YURDU


Erdoğan, açılışını yaptığı yatırımlarla birlikte devam eden projelerle ilgili de bilgiler paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımını yaptığı yatırımlarla ilgili şunlar kaydedildi: “Aydın'da, 4 bin 400 yatak kapasiteli 2 öğrenci yurdunun resmî açılışını gerçekleştirerek gençlerimizin hizmetine sunduk. Aydın için toplam 2 bin 533 yatak kapasiteli 2 yurt projemiz daha var. Aydın'ın çeşitli ilçelerinde inşa edilen 92 dersliğe sahip 11 okulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Böylelikle son 20 yılda Aydın'a kazandırdığımız derslik sayısı 3 bin 285'e ulaştı.”

ŞEHİR HASTANESİ İLE BİRLİKTE 8 SAĞLIK TESİSİ


Açıklamanın devamında, “Resmen hizmete aldığımız sağlık yatırımlarıyla birlikte, 20 yılda Aydın'a kazandırdığımız sağlık tesislerinin sayısı 55 oldu. Bu yıl içinde yapımını tamamlayacağımız 950 yataklı Aydın Şehir Hastanemiz ile birlikte toplam 8 sağlık tesisinin inşası da devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YENİ 4 BARAJ, 8 GÖLET


Açıklama, şu şekilde tamamlandı: “360 milyon liralık bir yatırımla tamamladığımız Gökbel Barajı açılışını da resmî olarak gerçekleştirdik. Böylelikle 20 yılda Aydın’a 13 baraj, 8 gölet, 5 hidroelektrik santrali, 36 sulama tesisi ve 5 yer altı depolama tesisi inşa ettik. 4 baraj ve 8 gölet inşası ise sürüyor. Resmî açılışını yaptıklarımızla birlikte, son 20 yılda 1.587 konut, 142 tarım köy projesi ile 28 sosyal tesisi Aydın'ın hizmetine sunduk. Yaklaşık 1 milyar 353 milyon liralık tüm bu eser ve hizmetler “gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” Aydın’ımıza hayırlı olsun.”