Aydın'a gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Söke'de Avrupa'nın en büyük kağıt fabrikasının açılışını yapmasının ardından, Efeler'e geçti. Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen miting ve toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla buluştu. Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik etti.

YAKLAŞIK 1,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Meydanı dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Erdoğan, Milli Mücadele’nin öncü şehri Aydın’ın merhum başbakanlardan Adnan Menderes ile demokrasinin kalesi olduğunu gösterdiğini söyledi.
Aydın’da yapımı tamamlanan yaklaşık 1 milyar 353 milyon liralık eser ve hizmetin resmî açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, “Eğitimde, çeşitli ilçelerimizde inşa edilen 92 dersliğe sahip anaokulundan liseye kadar her seviyedeki 11 okulumuzu, üniversitemizin hastane ek binasının, psikiyatri binasının, eğitim ve iktisat fakülteleri binalarının resmî açılışlarını buradan yapıyoruz. Gençlik ve sporda, 4 bin 400 yatak kapasiteli iki öğrenci yurdunu, üç gençlik merkezini, altı spor salonunu ve diğer yatırımları hizmete açıyoruz. Sağlıkta, çeşitli ilçelerimize kazandırdığımız devlet hastane binalarının, aile sağlık merkezlerinin, ağız ve diş sağlığı merkezinin, il sağlık müdürlüğü hizmet binasının resmî açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Çevre ve şehircilikte, TOKİ’nin 206 konutunun, İller Bankası altyapı projelerinin, hizmet binalarının açılışlarını yapıyoruz. Tarımda, 360 milyon liralık bir yatırımla tamamladığımız Gökbel Barajı’nı, dört adet sulama tesisini, dere ıslahı çalışmasını, 29 tarımsal destekleme, dokuz gıda tesisi hibe projesini resmen hizmete alıyoruz” dedi.

CHP'YE PRİM VERMEMELİ”

Menderes'in idam edilmeden önce yazdığı son mektubunu da okuyan Erdoğan, cellatlarına bile merhametli davranan Menderes’e kıyanların, millete karşı sergiledikleri acımasızlığa, bu mektubun yazıldığı tarihten sonraki dönemlerde de sayısız defa şahit olduklarını dile getirdi. Erdoğan, “Menderes'e dar ağacında son nefesini verdiren darbeciler de tek parti faşizmi atıkları da ya hiç hatırlanmıyor, ya da lanetle anılıyor. Bugünün CHP'si, işte o günün bedelini ödemesi gereken atıklardır. Onun için Aydın, bu CHP'ye prim vermemeli. 2023'te Aydın, inanıyorum ki CHP'ye faturayı çok ağır kesmelidir. Menderes’in mektubunda da belirttiği gibi ölüyse bile onları silip süpürmüş, milletin gönlünde ebediyen taht kurmayı başarmıştır. Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde son 20 yılda attığımız her adımda merhum Menderes’i rahmetle, minnetle yad etmemizin sebebi ülkemize yaptığı hizmetlerin yanında işte bu onurlu duruşudur” ifadelerini kullandı.

“BU YOLA KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIK”

Ülkenin kalkınmasını engelleyen, demokrasinin hak ve özgürlüklerin gelişmesine tahammül edemeyen zihniyetin ne kadar gizlenmeye çalışırsa çalışsın bugün de kendisini belli ettiğini kaydeden Erdoğan, “Ne diyor? ‘Erdoğan’ın akıbeti de Menderes gibi olacak’ diyor. Ey CHP’nin atıkları, biz bu yola çıkarken, beyaz kefenimizi giyerek çıktık. Bizi bu tür tehditlerle korkutamazsınız” diye konuştu.

“2023’E ÇOK İYİ HAZIRLAMALIYIZ”

Millet İttifakı’nı hedef alan Erdoğan, “Bugüne kadar ülkenin bir adım daha ileriye gitmesi için gündeme getirdikleri tek bir teklifleri, tek bir projeleri olmayanlar, kurdukları ittifakla ülkenin yönetimine taliplermiş. Ya Allah aşkına bu CHP’nin bu ülkede yaptığı ne var ki? Dikili bir ağaçları var mı? Öyleyse şimdiden 2023’e çok iyi hazırlamalıyız. İttifakın bir tarafına milletvekilleri teröristlerle oynaşan PKK’nın payandası partiyi, diğer tarafına şehit yakınlarına küfreden milletvekillerini baş tacı yapan sözde milliyetçi partiyi almışlar, arkalarına da kırık dökük kim varsa katmışlar. Nereden geliyorsunuz diye sorsanız, kırk kafadan kırk ayrı ses çıkar, istikamet neresi deseniz yine kırk kafadan kırk ayrı ses çıkar, ne yapacaksınız deseniz bu defa kimseden bir ses çıkmaz. Çünkü böyle bir dertleri, böyle bir hazırlıkları yok. Millet olarak biz bu fotoğrafın yabancısı değiliz. Geçmişte 1970’lerde, 1990’larda aynı kabusu defalarca yaşadık. Toplum hafızamız geri kalmışlığın ağır yükünü omuzlayarak, baskı ve zulüm altında inleyerek, umudunu kaybetme noktasına gelerek, yaşadığı bu kabusları unutmadı. Türkiye’yi, milletimizi bir kez daha aynı kabusa mahkum etmek isteyenlerin eline bırakmayacağız. Geçtiğimiz 20 yılda kazandırdığımız eser ve hizmetlerin üzerine inşa edeceğimiz büyük ve güçlü Türkiye hedefine mutlaka ulaşacağız” dedi.

“İKTİDAR RÜYASI GÖRENLERE ALDIRIŞ ETMEYİN”

Millete seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi kifayetsizliklerini gizlemek için, karamsarlık pompalayanlara müsaade etmeyin, iktidar rüyası görenlere, ülkenin kalkınma trenini yoldan çıkarmak isteyenlere aldırış etmeyin. Sıkıntıları biz çözeriz, Kemal Kılıçdaroğlu değil, onun öyle bir iradesi yok. 20 yıl bütün bu yatırımları nasıl yaptıysak, yolları havalimanları ulaşımı nasıl yaptıysak bunları biz yaparız. 2023’te sizlerden daha çok destek istiyoruz. Bu kutlu yolda Aydın’a lider olmak yaraşır. Buradan öyle bir ses verin ki duymayan kalmasın.”

“AYDIN’A 37 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”

Aydın’a son 20 yılda 37 milyar lira yatırım yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aydın için 2 bin 533 yatak kapasiteli iki yurt daha inşa edeceğiz. Sosyal yardımlarda birçok farklı kalemde 4 milyar tutarında yardım yaptık. Sağlıkta 55 adet sağlık tesisi yaptık. Şehir Hastanesi’ni bu yıl içinde yapımını tamamlayacağız. 279 konutun inşasına devam ediyoruz. Üç millet bahçesi projemiz bulunuyor. Buharkent ve Nazilli Millet bahçelerini hizmete sunduk. Efeler Millet Bahçemizi de en kısa sürede şehrimize kazandıracağız. Aydın’ın bölünmüş yolunu 381 kilometreye çıkardık. Aydın-Denizli otoyolunun yapımına başladık. Aydın ve Denizli’yi İzmir ve Akdeniz limanlarına bağlamış olacağız. Aydın’a 13 baraj kazandırdık. 548 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. 294 bin dekar araziyi de sulamaya açacağız. Çiftçilerimize 5,5 milyar tutarında destek verdik. Önümüzdeki dönemde Aydın’ı yeni ve çok büyük yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmasını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokol üyeleri ile birlikte kurdele keserek, Aydın’da yapımı tamamlanan 1 milyar 353 milyon lira tutarındaki 100’den fazla eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirdi.