Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Nazilli İşçi Komisyonu, parti binasında düzenlediği toplantıda hayata geçirdiği projeleri anlattı. Toplantıya, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, CHP Nazilli İşçi Komisyonu Başkanı Muzaffer Kabalı, işçi komisyonu yönetimi ve partililer katıldı.
Projelerin ele alındığı toplantının ardından açıklamada bulunan komisyon başkanı Muzaffer Kabalı, “Daha bebek olarak adlandırabileceğimiz işçi komisyonunu emeğin ve emekçinin çıkarlarını koruyabilmek için büyük projeleri hayata geçirmek adına kurmuş bulunmaktayız” dedi. Başkan Kabalı daha sonra sözü komisyonun projelerini tanıtmak üzere komisyon sözcülerinden Mustafa Kemal Tercan’a bıraktı.

‘HALKIN AKLIYLA DALGA GEÇEN ZİHNİYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Komisyon Sözcüsü Tercan, “Yılbaşı gecesi büyük umutlarla 2022’ye hoşgeldin dediğimiz saatlerde peş peşe elektrik doğalgaz mutfak tüpü akaryakıt zamları derken başta temel gıdalarımız olmak üzere yüzde yüze varan zamlarla ihtiyaçlarımıza bile zor ulaşır olduk. Süt mama Ayçiçek yağı un şeker. Bu ürünlerde yüzde 60‘lardan fazla zam görerek emekli ve emekçimizi her geçen gün daha da dar boğaza sürüklemektedirler. Buna rağmen simit yiyerek de geçiniriz diyen, et almıyorum kuzu kestiriyorum diyerek halkın aklıyla dalga geçen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bu çarpık düzeni değiştirmek adına örgütümüzün en üstten en alt tabakasına kadar gecemizi gündüzümüze katarak çalıştığımızı gelecek günlerin daha adaletli ve eşit olacağının sözünü işçi komisyonu olarak buradan veriyoruz” dedi. Komisyonun projelerinden bahseden Tercan, “Nazilli işçi komisyonu olarak projelerimizden gözbebeklerimiz olarak adlandırdıklarımızı sizlerle de paylaşmak istiyorum. Alt yapısını hazırlamakta olduğumuz; işverenlerimizi ziyaret ederek kalifiyeli ve kalifiyesiz işçi ihtiyaçların listesini hazırlayıp doğru işle doğru işçiyi buluşturmak. Yerel marketlerle görüşüp aylık market alışverişlerinde işvereni de zor durumda bırakmadan emekçilerin mutfağına dokunabilmek. Bununla birlikte bu projelerimize destek veren işverenlerimiz başkan yardımcımız Ayşegül Gümüş ile irtibata geçmeye başlamıştır” ifadelerini kullandı. Komisyon çalışmaları doğrultusunda Mustafa Kemal Tercan’ın projesini hayata geçirdiklerini söyleyen başkan yardımcısı Ayşegül Gümüş, “Nazilli’mizin yerel marketlerinden bir market ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda başlangıç olarak 2022 yılının asgari ücretli çalışanlarına yönelik kampanyamızı hayata geçirdik. Bu kapsamda anlaşmalı olduğumuz marketin sanal uygulaması üzerinden 1 Şubat 28 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan alışverişlerde pirinç, ayçiçek yağı ve 5 kg’lık un gibi hediyeler verilecektir. Yine anlaşmalı olduğumuz bir kırtasiyeden yüzde 20 indirim sözü aldık. Bu kampanyalardan tüm asgari ücretli vatandaşlarımız faydalanabilir. Ayrıntılı bilgileri CHP Nazilli İşçi Komisyonu yönetiminden alabilirler” diye konuştu.