Bugün tüm tatlıseverlerin favorilerinden biri olan waffle lezzetini evde pratik ve kolay bir şekilde yapacağız. Yapacağınız waffle’ları dilediğiniz şekilde farklı lezzetlerle zenginleştirmekse tamamen hayal gücünüze ve zevkinize kalmış! İşte tarifim…

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin veya vanilya aroma verici
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker

Evde Waffle Tarifi Püf Noktası

Evde waffle tarifi tost makinesinde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Dikkat edeceğiniz birkaç püf noktası sayesinde evde waffle yapmak son derece kolaydır.
  • Evde waffle hamuru için kaliteli malzemeler tercih etmeniz, waffle’ınızın lezzetini büyük ölçüde artırır.
  • Mümkünse vanilin yerine vanilya özütü gibi ürünler tercih etmek, waffle’ınızın daha yoğun ve iştah kabartan bir kokuya ve tada sahip olmasına yardımcı olur. ● Evde waffle yapımı sırasında waffle formunu yakalamak için tost makinesinde pişen hamuru çevirirken ters yönde konumlandırarak özgün çizgiler elde edebilirsiniz. ● Tost makinesine waffle hamurunu eklediğinizde katı bir forma gelene dek beklemeli ve çevirme işlemini sonrasında gerçekleştirmelisiniz.
  • Özel bir waffle makinesi ihtiyacı duymadan, tost makinesiyle aynı formda ve lezzette ev yapımı waffle hazırlamak istiyorsanız evde waffle hazırlamayı pratik ve kolay bir hale getiren Tefal tost ve waffle makinesi ürünlerini de tercih edebilirsiniz.

Evde Waffle Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı bir kap içinde iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın. 2. Süt ve yağı da ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  2. Vanilya içeriğini ve kabartma tozunu ekleyerek çırmayı sürdürün.
  3. Son olarak yavaş yavaş eklediğiniz unla waffle hamurunuzu akıcı bir kıvama getirin. Kek hamurundan biraz daha akıcı bir kıvam idealdir.
  4. Ardından tost makinenizi en yüksek sıcaklık ayarına getirerek ısınmasını bekleyin. 6. Az miktardaki yağı plakaya uygulayın ve bir kepçe hamuru plaka üzerine dökerek tost makinesinin kapağını kapatın.
  5. Yaklaşık 1 dakika boyunca kapağı açmadan hamurun sert bir forma ulaşmasını bekleyin.
  6. Kapağı açarak waffle hamurunu ızgara şekillerine uygun şekilde çevirin ve tekrar kapatın.
  7. Tost makinesinin sıcaklık derecesine bağlı olarak hamurunuz ideal yumuşaklığa ulaştığında çıkarın.
  8. Çikolata, bal, meyve gibi damak zevkinize uygun çeşitli içerikleri ekleyerek afiyetle tüketin.
Ev yapımı waffle tarifi işte bu kadar kolay. Kahvaltılarda veya canınızın istediği her evde kolay waffle yapımı için bu tariften faydalanabilirsiniz. Tarif defterinizin favorileri arasında yer almaya aday olan evde waffle tarifi, kendiniz ve sevdikleriniz için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz iştah açıcı bir tatlı tercihidir.