CHP Söke İlçe Örgütü’nü ziyaret ettikten sonra CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Söke Çarşamba Pazarı'nda vatandaşlarla ve esnaflarla bir araya geldi. Milletvekili Yıldız’ı pazar gezisi sırasında CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan karşıladı. Ziyarette Yıldız’a, CHP Söke İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır, CHP Söke İlçe Başkan Vekili Nursen Tunç, Söke Belediyesi Başkan Vekili Veli Devrim Yerli, Söke Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Kurban, Söke Belediyesi Meclis Üyesi Saime Cantürk, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Milletvekili Yıldız ve beraberindeki heyeti pazar girişinde Söke Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Ümit Coşkun karşıladı.

ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ


Pazarı gezen Milletvekili Yıldız, vatandaş ve esnaflarla bir araya geldi. Vatandaşlar ve esnaflar Milletvekili Yıldız'a adeta dert yandı, yaşadıkları zorlukları anlattı.
Esnafların taleplerini de dinleyen Milletvekili Yıldız, esnafların pazar yerinin üstünün kapatılması konusundaki talebi üzerine Başkan Vekili Veli Devrim Yerli'den tamamlanan proje ile ilgili bilgi alarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun konu ile yakından ilgilendiğini belirterek, çok kısa sürede tamamlanacağını aktardı. Pazar çıkışı Söke Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Mustafa Ümit Coşkun ve CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, gezinin değerlendirmesini yaptı.

“ESNAF CAMİASININ EN BÜYÜK SORUNU MARKET ZİNCİRLERİ”


Vatandaşların alım gücünün giderek zayıfladığını belirten Oda Başkanı Coşkun, esnafların mallarını ucuz satmak istese de onlarında gübre, mazot fiyatları yüzünden zorlandığına dikkat çekti. Coşkun, “Vatandaşın alım gücü zayıf. Esnaf arkadaşlar uyguna satmaya çalışsa da fidan gübre mazot fiyatları uçtu. Her zaman pazar çok pahalı diyorlar. Biz pazarcı esnafı günah keçisi değiliz 50 kuruş 1 lira kar ile geçimimizi sürdürüyoruz. Vatandaşımıza yağmurda çamurda hizmet ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Eskiden biz bir aileye 5 kilo portakal 3 kilo domates satarken şimdi tane ile satıyoruz. Biz tonaj yapmazsak kazanamıyoruz. Zorlanıyoruz. Vatandaşın hali de perişan esnafın hali de perişan. Girdi fiyatlarına acil indirimler gelmesi lazım ki marketlere göre çok ucuz olan pazar yerleri daha da ucuzlasın. Bizim pazarcı esnafı olarak ve genel olarak esnaf camiasının en büyük sorunu sokak aralarında mantar gibi çoğalan market zincirleri. Her bölgede ruhsat alan düzenleme olmadan yayılan market zincirleri. Bu marketler de ecza malzemesi dışında her şey satılıyor. Hadi ecza malzemelerine de izin verin neden vermiyorsunuz? Defalarca söyledim tekrar söylüyorum vatandaşlarımız en taze sebze meyveyi en temiz ve en ucuz pazarlardan alabilirler. Bütün vatandaşlarımızı pazarlarında bekliyorum.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ ARTIK GEÇİNEMİYOR”


Coşkun'dan sonra söz alan Milletvekili Yıldız, pazar gezisinde gördüğü manzaranın kendilerini üzdüğünü belirterek, pazarda esnafın da vatandaşın da mutsuz olduğunu dile getirdi. Yıldız, “Biliyorsunuz bu bölgenin en ucuz pazarı Söke Çarşamba pazarıdır. Ama bugün gezip baktığımız zaman fiyatlar çok yüksek bütün pazarcı esnafımız mutsuz. Bu fiyatların böyle olmasının suçlusu esnaf değil üretici de değil. Bunun tek sorumlusu ülkeyi 20 yıldır yönetemeyen iktidar. Mazot gübre gibi girdi maliyetleri esnafımızın belini büküyor. Kilo ile yaptıkları satışları şimdi tane ile yapıyorlar. Bir an önce seçime gitmemiz gerekiyor. Getirin sandığı koyun halkın önüne halk karar versin. Vatandaş, bıçak kemiğe dayanmış patlayacak duruma gelmiş. Vatandaşlarımız artık geçinemiyor arkadaşlar. Hükümet sadece tefecilere rantçılara çalışıyor. Sorun burada.” dedi.