Didim Şoförler Odasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Oda Başkanı Savaş Cengiz ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı. Oda Başkanı Savaş Cengiz konuşmasına başlamadan önce tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, basın mensuplarına yelek ve çanta hediye etti.

“4 YILDA GÜZEL HİZMETLER SUNDUK”

4 yıl önce göreve geldiğini kaydeden Oda Başkanı Cengiz, “Bu geçen 4 yılda üyelerimize birçok hizmet gerçekleştirdik. Bunların içerisinde en önemlisi, odamıza yeni bir bina kazandırdık; bir araç aldık. Ücretsiz çekici hizmeti sunduk. 150’ye yakın araca bu anlamda hizmet verdik. Pandemi sürecinde üyelerimizin haklarının korunması noktasında çalışmalar yaptık. Bilindiği üzere Aydın’ın Büyükşehir olmasından dolayı UKOME ile birlikte çalışıyoruz. Buradaki sorunları da kendilerine ilettik” dedi.
Pandemi sürecinde başta servis şoförleri olmak üzere üyelerinin birçok sıkıntı yaşadığını kaydeden Cengiz, artan ekipman fiyatları, KDV ve işçilik maliyetleri ile akaryakıt fiyatlarındaki artışın üyeleri olumsuz etkilediğini belirtti ve yapılan zamların anlamının kalmadığını söyledi.

“VAATLER UKOME İLE BİRLİKTE HAYATA GEÇİRİLECEK”

Yeni dönemde vaatler veremeyeceğini belirten Cengiz, “Aydın’ın Büyükşehir olmasından dolayı UKOME ile çalışmak durumundayız. 2014 yılında Aydın BŞB oldu ama ulaşım master planları 8 sene sonra hazırlandı. 15 ay gibi sürede hayata geçirilecek. Biz de bu anlamda taleplerimizi ilettik. İlçemize yeni bir otogar kazandırılmalı. Otogarlar ilçelerin aynasıdır. Durakların modern ve geniş olması konusunda taleplerimizi ilettik. Şehiriçi güzergahları yeniden belirlenecek. Bunun takipçisi olacağız. Ayrıca üyelerimizin sorun ve taleplerini de takipçisiyiz.” diyerek 29 Ocak Cumartesi günü yapılacak seçimlerde aday olduğunu ifade etti.