Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı ilk toplantısını Germencik'te gerçekleştirdi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetti. Toplantıda bir araya gelen Başkan Çerçioğlu ve meclis üyeleri, 32 madde görüştü. Maddelerin çoğu ilgili komisyona havale edildi.

SAYIŞTAŞ RAPORU

Toplantıda Sayıştay Başkanlığı tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan denetim ile ilgili de bilgi verildi. Yapılan denetim sonucunda hazırlanan Sayıştay Raporunda, Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılına ilişkin mali rapor ve tablolarının doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varıldığı, herhangi bir kamu zararı tespit edilmediği açıklandı.

MASAK SORUSU

Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından, söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Başkan Çerçioğlu’na son günlerde yerel basında takip ettiği bir konuyla ilgili sorusu olduğunu dile getirdi. İstanbul Avcılar Belediyesi’nde yapılan bazı ihalelerle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın (MASAK) inceleme, araştırma yaptığını belirten Arı, “MASAK raporlarına yansıdığı iddia edilen, Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde çalışanlara ya da belediye bünyesinde yönetici pozisyonundaki bazı personellere, Avcılar Belediyesi’ndeki soruşturmada adı geçen şirket tarafından yıllara sari para transferlerinin yapıldığına ilişkin iddialar gündemde. Bu iddiaların gerçekliği veya gerçek dışı oluşuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyemizden ve Sayın Başkan olarak sizden bir açıklama duymadık. Bilgi almak istediğimiz husus, böyle bir vaka var mıdır?” dedi.

"BÜROKRATIMIZIN YOLSUZLUĞU, USULSÜZLÜĞÜ YOK"

Arı’ya cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Dediğiniz MASAK raporu nerede yayımlandı? Bizim belediyemizde böyle bir yolsuzluk, usulsüzlük olmamıştır, yargıya intikal ettiyse de yargı zaten bunun gereğini yapar. Söylüyorum herhangi bir bürokratımızın bir yolsuzluğu, bir usulsüzlüğü yoktur" ifadelerini kullandı.

GERGİNLİK YAŞANDI

Toplantının sona ermesinin ardından, Arı ile CHP’li meclis üyeleri tartıştı. Meclis Üyesi Barış Altıntaş, Arı’yı şov yapmakla suçladı. Tartışmaya, diğer CHP ve AK Parti’li meclis üyeleri de dahil oldu. Yükselen tansiyon, belli bir süre sonra düştü.

MECLİS TATİL YAPMAYACAK

Öte yandan toplantıda meclisin tatil yapmamasına karar verilirken, 5 üyeli Denetim Komisyonu’na da gizli oylamayla CHP'den Barış Altıntaş ve Murat Gören, İYİ Parti'den Semra Yücel, AK Parti'den Neşe Menderes, MHP'den Kasım Payza seçildi.