CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, ülke ve Aydın gündemini değerlendirdi. CHP Aydın İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nurşen Balcı, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve çok sayıda partili katıldı. Türkiye’de vatandaşların zor günler geçirdiğini anlatan CHP’li Tezcan, AK Parti iktidarını eleştirdi. İlk seçimde CHP olarak iktidara geleceklerini kaydeden Milletvekili Tezcan, huzuru inşa edecek Türkiye’yi kuracaklarını söyledi.

“ELİNİZ ARMUT MU TOPLUYOR?”

İktidarın ekonomiyi, yoksulluğu bir deneme tahtasına çevirdiğini vurgulayan Tezcan, “Kerameti kendinden menkul, bilimin tanımadığı, hiçbir ciddi bilim insanının anlamadığı, bilmediği deneyleri, başta Erdoğan olmak üzere toplumun, yoksulların, işsizlerin üzerinde yapmaktan çekinmiyorlar. Kendilerince yeni sistemler icat ediyorlar. Faiz sebep, enflasyon sonuçtur diye söyleye söyleye 4 lira 70 kuruştan doları alıp 18 liraya çıkarıp ondan sonra 13 liraya düşürünce bunu başarı gibi anlatma becerisine sahip bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye’de yoksulluğun, işsizliğin sebebi bir gecede vurgunlar yaparak zengin olma maharetini sergileyebilme yeteneği ne yazık ki bu iktidarda var. Milyonlarca insanı yoksullaştırma pahasına dolar, Euro ve kur üzerinden manipülasyonlar yaparak bir gecede yandaşları zengin ederken milyonlarca vatandaşı hem de küçük tasarruf sahibi vatandaşları yoksulluğa mahkum eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunu biz söylemiyoruz. 20 Aralık’ta küçük tasarruf sahibi vatandaşın zarar ettiğini bakanın kendisi söyledi. O zaman sormak lazım. Eliniz armut mu topluyor? Siz niye orada varsınız? Siz orada küçük tasarruf sahibi vatandaşın eline geçen 3 kuruşla paramı nasıl korurum telaşı içerisinde dolar alanları tuzağa düşürmek için göreve gelmiş bir iktidar mısınız? 20 Aralık gecesi, hükümet eliyle vatandaş tuzağa düşürülmüş, spekülatörler zengin edilmiştir.” diye konuştu.

“MİLLET ÖDEYECEK, FAİZCİ KAZANACAK”

İktidarın ortaya koyduğu sistemin dolar güvenceli faiz olduğunu kaydeden Tezcan, “Dolar korumalı faiz sana diyor ki ben sana dolar güvenceli faiz vereceğim. Dolar ne kadar yükselirse yükselsin, ben sana faiz vereceğim, yükselmese de faizin garanti diyor. Hani siz faize karşıydınız? Tüketici kredi faizleri düşmemiş, konut kredi faizleri düşmemiş, kredi kartı faizleri düşmemiş, ticari kredi faizleri düşmemiş, vatandaş kredi borcu altında eziliyor. Esnaf, öğrenci, üretici faiz yükü altında eziliyor. Ama biz faizi indiriyoruz diye bağıra bağıra propaganda yapan bir iktidar var. Yalanı bu kadar yaldızlı söyleyen başka iktidar dönemini Türkiye herhalde yaşamadı. Şimdi de millet ödeyecek, faizci kazanacak. Dolar garantili faiz sisteminin özeti budur. Vatandaş aldığı her şeye vergi ödeyecek. Sizin ödediğiniz vergilerle faizcilere dolar garantili faiz verilecek. Türkiye’de 84 milyon vatandaş yaşıyor. Yüksek meblağlı bu tip hesap açabilenlerin sayısı 300 bin. Yani 84 milyon, vergi vererek 300 bin kişiyi besleyecek.” şeklinde konuştu.

“ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Aydın’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li tüm belediyelerin vatandaşın derdine çare olmak için çok büyük bir çaba gösterdiğini dile getiren Tezcan, “Belediye başkanlarımıza, belediye yönetimlerimize çok teşekkür ediyorum. Belediye bütçeleri çerçevesinde vatandaşa sahip çıkma konusunda sihirbazlık yapıyorlar. Yeni ve gerçekten çok verimli projelerle yoksullukla mücadele etmek için üreticiyi desteklemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Eskiden belediyecilik denilince sadece altyapı projeleri akla gelirdi. Bizim belediye başkanlarımız belediyeciliğin sadece altyapı hizmet vermek değil, onları vermek ilave olarak yoksullukla mücadele etmek, sosyal devlet görevini yapmak, üreticiyi desteklemek olduğu bilinciyle hareket ediyorlar. Aydın’da yüzümüz ak. Bu konuda her gittiğimiz yerde, büyük bir keyifle hem Büyükşehir Belediye Başkanımızı hem ilçe belediye başkanlarımızı büyük bir gururla anlatabiliyoruz. Süt üreticisine destek lazım, hemen Büyükşehir Belediyemiz orada. Hayvancılığa destek lazım, yem desteği lazım, ürünleri satacaklar, Ege Et ile ilgili kesim desteği lazım, Büyükşehir Belediyemiz orada. Vatandaşın ürünü para etmemiş, tarlada kalmış, alınacak vatandaşa dağıtılacak, üreticiye destek lazım Büyükşehir Belediyemiz orada. Yani her alanda tarımsal anlamda üretici desteklemek için. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarına teşekkür ediyoruz. Evde hizmetlerden tutun, yoksullara verilen destek çalışmalarına kadar bütün hizmetlerde belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Diyoruz ki bu bir örnektir. İlk seçimlerde iktidar olduğumuzda şu anda belediyelerimizin sınırlı bütçeleriyle yaptığımız bu işlerin kat kat ve fazlasını merkezi yönetim bütçesiyle yapacağız. Bu iktidar, faizciyi, tefeciyi, rant yiyiciyi, 5 müteahhidi koruyan bir iktidar, biz çiftçiyi emekliyi, işçiyi, ücretliyi, üreteni, çalışanı, esnafı koruyan bir iktidar olacağız. Türkiye’nin 1.7 trilyonluk bütçesi bunların zamanında faiz bütçesi olarak faizciye, rant yiyiciye harcandı, bizim zamanımızda tıpkı belediyelerde yaptığımız gibi çok daha geniş imkanlarla bütün yoksul, üretici, namusuyla alın teriyle çalışan vatandaşlarımızı desteklemek için Türkiye’yi seferber edeceğiz. Türkiye’yi yoksulluktan kurtarmanın, çıkarmanın yolu bu.” dedi.

“GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 80”

Sanayici ve ihracatçının önünü göremez olduğunu ifade eden Tezcan, “Bir ülkede kurda istikrar yoksa sabahtan akşama ne olacağı belli olmazsa paranın 3 ay içerisinde 8 liradan 18 liraya çıkıp sonra 13 liraya inerse bu hareketlilikte sanayici iş yapamaz. Ne dış ticaretten beklediğinizi bulabilirsiniz ne de sanayi üretiminden. Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlar sıkıntıda. Emekliye zam yaptılar güya, o zam bile enflasyon yüzde 180’e dayanmış, şu anda emeklinin cebine zamlı para girmeden ücretlinin cebine zamlı para girmeden enflasyon üç katını aldı götürdü. Gerçek enflasyon yüzde 80. Cilaladıkları TÜİK enflasyonu yüzde 30’a geldi dayandı. AK Parti iktidarı geldiğinde enflasyon yüzde 26’ydı. 19 sene önce iktidara geldiklerinde hep övünüyorlardı ya tek haneli indirdik diye şimdi tekrar geldiğin günden daha yüksek enflasyon. O da cilalı, sahte rakamlarla yüksek. Gerçek rakam yüzde 80. Türkiye’nin bütün bu meselelerini hep beraber inşallah Türkiye’yi ekonomik olarak düzlüğe çıkaracak, huzuru inşa edecek Türkiye’yi birlikte kuracağız.” diye konuştu.

“VATANDAŞLAR DÜZENİNİ KURACAĞIZ”

Rüşvet alanı büyükelçi tayin eden bir iktidarla karşı karşıya olduklarını belirten Tezcan, “Soma’da katledilen madencinin yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel’e ataşelik vermişler. 93 bin lira maaşla ticaret ataşeliği vermişler. Yarattıkları düzen böyle bir düzen. Biz buna oligarklar düzeni diyoruz. Siyaseti arkasına alıp, siyasi elitlerin yolsuzluk yaparak zenginleştiği düzenin adıdır. Böyle bir düzen içinde iktidarın yandaşları, akrabaları zenginleşirken vatandaş yoksullaşır. Böyle bir düzen içinde bir gecede dolar avro manipülasyonuyla milyarlarına milyarlar katarlar ama vatandaş, bir gecede yüzde yüz zamlı mazot, elektrik, doğalgaz kullanmak zorunda kalır. Önümüzdeki görev bu düzeni değiştirme görevidir. Hep beraber inşallah ilk seçimlerde Türkiye’de oligarklar düzenine son vereceğiz, vatandaşlar düzenini kuracağız. Sandık yakındır. Diyoruz ki, geliyor gelmekte olan. Getir sandığı, koy milletin önüne.” şeklinde konuştu.