Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Millet Bahçesi'nde düzenlenen programa Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener'in yanı sıra meclis üyeleri de katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Kaplan, gazeteciliğin ulvi bir görev olduğunu söyledi. Millet adına iş yapan yöneticilerin yatırımlarını hayata geçirmeden önce basın aracılığı ile halkın bilgisine sunduklarını, halktan olumlu tepki aldıkları yatırımları da gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kaplan, "Basın bizim gözümüz, kulağımız ve halkla iletişim kurmada en önemli aracımız. Zor şartlarda görev yapan gazeteci arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum" dedi.

TURİZM YOLU

Sadece Koçarlı’ya değil, bölge halkına hizmet etme gayreti içinde olduklarını dile getiren Başkan Kaplan, turizm yolunun faaliyete geçmesinin Koçarlı'nın canlanmasına ve hareketlenmesine bir nebze olsun katkı sunacağını söyledi.

"TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Yatırım yaparken, tarihi ve kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarma noktasında da ciddi çaba sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Kaplan, şunları kaydetti:
"Sadece beton yapmakla bu işler olmuyor. Halkımızın daha fazla sosyal alana, yeşil alana ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. O bağlamda sosyal projelere öncelik veriyoruz. Biz, tarihi ve kültürel zenginliklerimize de sahip çıkıyoruz."

500 KONUT PROJESİ

Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan, belediye, özel sektör ve Tariş aracılığı ile 500 konut hayata geçireceklerini belirterek, "Önümüzdeki yıl da 500 konut projemiz var. Özel sektör, belediye ve Tariş marifetiyle bunu başaracağız. Konut sıkıntısını halledeceğiz" dedi.

"MEZBELELİK"

İlçenin giriş kısmının mezbelelik olduğunu dile getiren Kaplan, 2023 yılında yapacakları imar düzenlenmesi ile ilçe girişini modern bir görünüme kavuşturacaklarını anlattı.

"İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYORUZ"

Yerel seçimlerde halka yapacağına söz verdiği 32 projeden hepsinin hayata geçmek üzere olduğunu belirten Kaplan, "Millete verdiğimiz sözlerin yüzde 90 gibisini tamamladığımızı biliyorum. Çok eksiğimiz kalmadı, hatta bu projelerin dışında bir sürü yeni projeyi hayata geçirme fırsatı yakaladık. Milletin beklenti ve talepleri doğrultusunda, yeni projelerle yolumuza devam ediyoruz. Çünkü millet ne istiyorsa, biz onu yaparız. İnsan odaklı çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmasını tamamlayan Kaplan, günün anısına basın mensuplarına birer çam fıstığı fidanı hediye ederek, ilçesinde sağlık ve basın mensupları için ormanlık bir alan oluşturma hedefinde olduğunu açıkladı.