Barajların 10 Ocak 2022 tarihi itibariyle doluluk oranı, son yılların en düşük doluluk oranının görüldüğü 2021 yılının ilk haftasını şimdiden geçti.

EN DÜŞÜK SEVİYEDEYDİ


Tarım kenti Aydın'da son yıllarda yaşanan kuraklık sorunu, baraj doluluk oranlarına yansıdı. Fakat son haftalardaki yağışlarla birlikte 2022 yılının ilk haftasında barajlardaki doluluk yüzde 19 seviyesine ulaşarak yüzleri güldürdü. Doluluk oranı Devlet Su İşleri ( DSİ) verilerine yansıdı. Son 10 yılda yüzde 18 oranıyla en düşük seviye 2021 yılının Ocak ayında yaşanırken, bu oran 2022 yılının ilk haftasında yüzde 19 seviyesinde gözlendi. Gelecek aylarda Aydın’da beklenen yağışlarla bu seviyenin ilkbaharda yüzde 50 seviyelerine ulaşması bekleniyor.

BARAJLARIN DURUMU


Aydın’daki barajlarında doluluk oranı ise şöyle; “Adıgüzel Barajı yüzde 13, Kemer Barajı’nda yüzde 35, Çine Adnan Menderes Barajı’nda yüzde 17, Gökbel Barajı’nda yüzde 31, İkizdere Barajı’nda yüzde 12, Topçam Barajı’nda yüzde 23, Karpuzlu Yaylakavak Barajı’nda yüzde 63, Karacasu Barajı’nda yüzde 49.”

YAĞIŞLI BİR YILA BAŞLADIK


DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, geçen yılki kuraklığa rağmen tarımda bir sorun yaşanmadığını belirterek, “Barajlardaki doluluk oranları geçen yıl son bir kaç yıldır devam eden kuraklık nedeniyle ciddi manada su seviyeleri düştü. Geçen yıla oranla daha yağışlı bir yıla başladık. Geçen seneki barajların seviyelerine yakaladık. Geçen yıl barajların doluluğu en düşük seviyelere ulaşmıştı. Tarımsal sulamada bir endişe yaşanıyordu. Tarımsal sulamada ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Bu yağışlarla birlikte 2022 sulama sezonunda daha iyi bir yıl geçireceğiz” dedi.