Efeler Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Altan Kemerci, özellikle ekonomi üzerinden hükümeti eleştirdi. 1 Ocak itibariyle temel ihtiyaçlardan özel lüks tüketime kadar her şeye yüzde 100'lere, yüzde 200'lere varan zamlar yapıldığını dile getiren Kemerci, "En küçük tüketim kaleminden en büyüğüne, en uygun tüketim noktasından en lüks tüketim noktasına varıncaya kadar her şey uçmuş gitmiş. Bu durum, farklı düşünce ve inançlara sahip herkesin belki de tek ortak konusu ve derdi olmuştur. Kime değsen, kimi görsen herkes aynı konudan şikayet eder olmuş, insanlarımızın beli iyice bükülmüştür. Ücrete zam var, ücretten alınan doğrudan dolaylı vergilere de zam var. Görülen o ki yapılan maaş zamları yine ülkemiz insanları tarafından ödenmektedir. Milletin bir cebine koyup diğer cebinden alınmaktadır" dedi.

"ENKAZIN EN BÜYÜĞÜNÜ BIRAKMANIN DERDİNDE"


"20 yıl sonra geldikleri noktaya bakın; yol yaptı diye kendilerine secde etmemizi isteyen güruh, ülkeyi 90'lı yılların enflasyonuna, devalüasyonuna, faiz oranına, üretimsizliğine geri göndermiştir. Hem de daha az özgürlükler, daha az demokrasi, daha az adalet, daha az itibar, daha kötü eğitim sistemi, daha çok mülteci sorunu, daha çok yolsuzluk ve hırsızlıkla" diyen CHP’li Kemerci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütçe açığını zamlarla finanse eden ekonominin, reel sektörü görmezden gelerek, gider ayak enkazın en büyüğünü bırakmanın derdinde olan bir hükümet. Yapılan zammı gözlerindeki ışıltıyla anlatan, milletle dalga geçen bir Ekonomi Bakanı ve diğer taraftan seçim olmadan rezervdeki altını ve doların kullanılması gerektiğini söyleyen kendine muhabir bir milletvekili gazeteci."

"ERKEN SEÇİM ŞART"


AK Parti’nin iktidardan gideceğini iyi bildiğini ve kabullendiğini iddia eden Kemerci, "Kur garantileri, yüksek asgari ücret zammı vesaire ile kamuyu ve hazineyi toparlanması zor bir duruma getirmeye çalışıyorlar. Bu ülkenin bir an önce liyakatten uzak, cebini doldurma peşinde, ülkenin altına dinamit koymuş, insanların canına tak ettirmiş, mevcut hükümetten kurtulması için erken seçim şarttır" ifadelerini kullandı.