Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın'ın Koçarlı ilçesinde zeytin hasadına başlandı. Cincin Mahallesi'ni ziyaret eden Belediye Başkanı Nedim Kaplan, zeytin hasat eden üretici ve işçilerle bir araya geldi. İşçilerin zeytin çırpmasına ve toplamasına yardım eden Başkan Kaplan, zeytin üreticilerine de hasadın bol ve bereketli geçmesini diledi.

"ULVİ, GÜZEL VE KIYMETLİ BİR ÜRÜN"

Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan, zeytinin Allah'ın ve toprağın bahşettiği en büyük zenginliklerden bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Biz hiçbir şey olmasa zeytin ekmek yiyerek milletçe karnımızı doyururuz. Zeytin böyle de ulvi, güzel ve kıymetli bir üründür. Zeytin sofralık olarak kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olurken, zeytinyağı olarak da yemeklerimize lezzet katan bir üründür. Zeytin ve zeytinyağı, iyi bir besin olmak ile birlikte aynı zamanda iyi bir şifa kaynağıdır. Bu bağlamda biz de zeytin hasadı yapan çiftçilerimizi ve işçilerimizi ziyaret ediyoruz ve hasada eşlik ediyoruz” dedi.

EMEK İSTİYOR

Zeytinin sofralara zorluklarla geldiğinin altını çizen Başkan Kaplan, “Zeytinin ne zahmetle ve zorluklarla çuvala girip sofralara yemeklik olarak ve yağ olarak nasıl geldiğini bir kez daha görmek adına buradayız. Yediğimiz zeytinler ve kullandığımız zeytinyağları çok kolay bir şekilde evlerimize ulaşmıyor. Zor şartlarda, ciddi el emekleri, çalışmalar ile işleniyor ve ardından sofralarımıza ulaşıyor. Zeytin çok çalışma ve gayret isteyen bir ürün. Tüm çiftçilerimizin işleri zor o yüzden hasadı bereketli olsun. Hasadı bol, kazançları da bereketli olsun” diye konuştu.