İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'un katılımıyla Aydın Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, ADÜ Psikoloji Bölümünden Klinik Psikolog Tolga Köskün, ADÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi hocalarından Prof. Dr. Yalçın Özdemir ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Umut Yaşam Destek Birimi Psikoloğu Onurcan Gümüşburun katıldı. Seminerde bilgi birikimleri ve tecrübeler paylaşılıp sunum yapıldı.

UZMANLAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

İntihar ile ilgili okullarda ipuçlarını yakalama ve uygulanabilecek anketler ile görüşmelerde dikkat edilecek konulara değinen ADÜ Psikoloji Bölümünden Klinik Psikolog Tolga Köskün, travma sonrasında yapılması gereken çalışmalar konusundaki bilgilerini öğretmenlerle paylaştı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden Umut Yaşam Destek Birimi Psikoloğu Onurcan Gümüşburun, kurumu ve birimini tanıtarak yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. ADÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi akademisyenlerinden Prof. Dr. Yalçın Özdemir, rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlara pozitif psikoloji kapsamında bilgiler verdi.

EBEVEYN EĞİTİMLERİ İLE DEVAM EDECEK

İntiharı önleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesi ve kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesini hedefleyen seminerlerin ardından ayrıca ikinci dönemin başında Prof. Dr. Yalçın Özdemir ile velilere yönelik ebeveyn eğitimlerine de devam edileceği öğrenildi.