9 takımın yer aldığı Aydın Süper Amatör Lig 1. Grup'ta, sezonun ilk yarısı tamamlandı. Gruptaki takımlardan Germencikspor, şimdiye kadar çıktığı 8 maçın 2'sinden galibiyetle, 2'sinden beraberlikle ve 4'ünden de mağlubiyetle ayrıldı. Aydınspor'un 22 puanla birinci, Davutlar Belediyespor’un da 17 puanla ikinci sırada yer aldığı grupta Germencikspor, topladığı 8 puanla kendisine yedinci sırada yer buldu.

ALTYAPIDAN 7 OYUNCU


Aydın'ın köklü kulüplerinden olan Turgay Çapakçıoğlu başkanlığındaki Germencikspor, altyapıya yine büyük önem verdi. Aynı zamanda kulübün yönetim kurulu üyesi olan antrenör Mete Kırbıyık, sezonun ilk yarısında altyapıdan A takıma 5 oyuncu dahil etti. Zorluk derecesine bakmaksızın tüm maçlarda altyapı oyuncularına güvenerek sahaya süren Kırbıyık, sezonun ikinci yarısında takımdaki altyapı oyuncu sayısını 7’ye çıkarmak için çalışmalara başladı.

"DAHA ÜST SIRALARA ÇIKMAYA ÇALIŞACAĞIZ"


Germencikspor Kulübü Başkanı Turgay Çapakçıoğlu, sezonun ilk yarısında istedikleri puana ulaştıklarını belirterek, "Elimizdeki sporcularla çok çalıştık. İyi bir idman programı uygulayarak, istediğimiz puana ulaştık. Ligde kalma amacındayız. Bunu da büyük bir oranda gerçekleştirdik. Bizim için asıl önemli olan altyapıdaki 5 oyuncumuzu A takıma almamız oldu. Bu oyuncularımızı, zorluk derecesine bakmaksızın her maçta oynattık, maç kazandığımızı da gördük. Altyapı oyuncularımızın önünü açmaya devam edeceğiz. Takımımıza ikinci devrede, altyapıdan iki oyuncu daha dahil edeceğiz. İkinci yarıda daha üst sıralara çıkmaya çalışacağız" dedi.

ŞAMPİYONLUK SÖZÜ


Önümüzdeki yıllarda Germencikspor’u altyapıdan çıkaracakları oyuncularla şampiyon yapma hedefine emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Başkan Çapakçıoğlu, "Altyapıdaki çocuklarımız, A takım formalarına kavuşuyor. Bu anlamda Germencikspor’umuzun geleceği çok ümit verici. Taraftarlarımızın sabretmelerini 2 veya 3 yıl sonra şampiyonluklar görmelerini arzuluyoruz" ifadelerini kullandı. Çapakçıoğlu, kulübe destek veren geçmişten günümüze tüm belediye başkanlarına, meclis üyelerine, firmalara ve taraftarlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.