İncirliova'da deve güreşi heyecanı yaşandı. İncirliova Belediyesi, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ile iş birliğinde, merhum Emin Sarıyörük ve Mehmet Şen'in anısına deve güreşi festivali gerçekleştirdi. Aydın- İzmir Karayolu üzerindeki İncirliova deve güreşi alanında bu yıl 35’incisi düzenlenen festivale CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKANLAR HALKI SELAMLADI


Başkan Çerçioğlu ve diğer protokol üyeleri ile birlikte deve güreşi alanını gezen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, vatandaşları selamlayarak, kendilerine kırmızı karanfil verdi.

230 DEVE GÜREŞTİ


Yoğun ilgi gören festivalde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden toplam 230 pehlivan deve karşılaştı. Develerden kimileri kıran kırana güreşirken, kimileri de kaçtı. Başkan Kaya’nın ‘Teke Yörüğü’ isimli devesi ile ‘Ağır Hasan’ adlı deve ise güreşte berabere kaldı. Güreşleri büyük heyecan ve dikkatle izleyen vatandaşlar, güzel havayı da fırsat bilerek, piknik de yaptı.

KUPA GÜREŞLERİ YAPILDI


Türkiye’nin ünlü develerinin yaptığı güreşler sonucunda, aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İncirliova Belediye Başkanlığı'nın da bulunduğu yaklaşık 10 kupa sahibini buldu.

"40 YILLIK DEVECİYİM"


Belediye Başkanı Kaya, yeni yılın ilk deve güreşlerini İncirliova’da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlçesinde 35 yıldır geleneksel olmak üzere 150 yıldan daha fazla süredir deve güreşleri yapıldığını dile getirilen Başkan Kaya, "40 yıllık deveciyim. Rabbim bizi belediye başkanı yaptı, biz de deve güreşleri kültürümüzü devam ettiriyoruz. Uzun yıllar bu kültürümüzü yaşatmak için mücadele edeceğiz" dedi. İncirliova’nın devenin ana vatanı olduğunun altını çizen Kaya, ilçesinde deve güreşleri yapılmasının yanı sıra deve yetiştiriciliği ile deve sütü ve sucuğu üretiminin de gerçekleştirildiğini ifade etti.

"ŞAMPİYON YAPACAĞIZ"


Deve güreşlerine katılımın güzel olduğunu belirten Başkan Kaya, "Güreşlerimizi, İncirliova Belediyespor Kulübü yararına yapıyoruz. Elde edeceğimiz gelirle Aydın Süper Amatör Lig'de mücadele eden İncirliova Belediyespor takımımızı şampiyon yapıp, Bölgesel Amatör Lig'e çıkaracağız" şeklinde konuştu.