Aydın'ın köklü liselerinden biri olan Aydın Lisesi, örnek çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Öğrencilerinin meslek seçimine katkı sunmak için Kariyer Günleri Projesi'ni hayata geçiren Aydın Lisesi, çeşitli alanlardan önemli isimlerle öğrencilerini buluşturuyor. Proje kapsamında daha önce Tarihçi-Yazar Hayati İnaç’ı okulda ağırlayan Aydın Lisesi, aralık ayında da Aydın’da santrifüj teknolojilerinin önde gelen firması HAUS Makine Anonim Şirketi’nin sahibi Makine Mühendisi Hakkı Gözlüklü’yü misafir etti.
Okulun konferans salonunda öğrencilerle buluşan iş insanı Hakkı Gözlüklü, öğrenim hayatı ve mesleği ile ilgili bilgiler verip, öğrencilere kendilerini yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

40'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT


67 yılı aşkın zamandır teknolojiyi, verimliliği, hizmet kalitesini ve iş sürekliliğini önemseyen sektörler için dekantör ve separatör teknolojileri ürettiklerini dile getiren Gözlüklü, “32 bin metrekareye yayılmış olan, son teknoloji alt yapısına sahip entegre üretim tesisimizde, yılda 650 ürün üretim kapasitesi ve 650'e yakın çalışanımızla Aydın’dan 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

"YENİ FİKİRLER ÜRETİN"


Ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olarak şirketi yönettiğini dile getiren Gözlüklü, makine mühendisliğini neden tercih ettiğini anlattı. Gözlüklü, şirket olarak Aydın’da yaptıkları çalışmaları, planladıkları yatırımları ve makine mühendisliği hakkında da açıklamalarda bulundu. Öğrenciler tarafından yöneltilen makine mühendisliği ve iş dünyası ile ilgili soruları da yanıtlayan Gözlüklü, öğrencilere yeni fikirler üretmelerini ve ürettikleri fikirleri de mutlaka hayata geçirmelerini önerdi.

PROJEYİ ANLATTI


Okul Müdürü Serkan Akyol da, 'Kariyer Günleri Projesi'nin öğrencilerinin gelecek ile ilgili hayal kurmalarını destelediğini belirterek, “Projemiz, yükseköğrenime geçmeye ve iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrencilerimizin iş dünyasını tanımalarını sağlıyor. Bu anlamda gerek özel sektör, gerek kamu sektöründeki kurumlar ile öğrencilerimiz arasında birebir iletişim ortamı oluşturma gayretindeyiz. Öğrencilerimize iş dünyasından çeşitli isimlerle buluşma fırsatı sağlamamızın yanında, öğrencilerimizde kariyer bilincini oluşturmak ve onlara bu konuda bir bakış açısı kazandırmak, meslek seçimi için doğru tercihler yapmalarını sağlamak, kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak mezuniyet sonrası karar verme aşamasında daha sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmak amacındayız. Akademisyenlerin, uzmanların ve sektör temsilcilerinin eğitmenliğinde gerçekleştirilen Kariyer Eğitim Günleri’nde başarı ve yaşanmışlık öyküleri gençlere aktarılmaktadır. Ayrıca özel sektörün önemli temsilcileri gençleri kariyerlerinde başarıya ulaştıracak bilgiler vermektedirler” ifadelerini kullandı.