Kuşadası Kuştur mevkiinde doğal alanda köpeğini gezdiren Aylin Kavas, makiliklerin içinde bir yaban domuzuyla karşılaştı. Hayvansever Aylin Kavas domuzun hareketli olduğunu ancak kalkamadığını fark ederek Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ni (EKODOSD) arayıp bilgi verdi.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürü Egemen İşcan’la görüşerek, yaban hayatı uzmanlarının alana gelmesini sağladı.
Yaşanan olayı anlatan Başkan Sürücü, yaralı domuzların çok tehlikeli olduğunu bilerek, Milli Park uzmanlarıyla temkinli yaklaşıp yara durumunu öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.

TEDAVİ EDİLECEK


Yaklaşık 100 kiloluk domuzun arka ayaklarını kullanamadığını fark ettiklerini belirten Sürücü, “ İzmir karayolu yakın olduğundan muhtemelen bir araç tarafından çarpıldığını düşünmekteyiz. Domuzun da kendini saklamak için makiliklere sürünerek geldiğini tahmin etmekteyiz. Domuz Milli Park aracına alındı. ADÜ Veterinerlik Fakültesi’ne götürülerek tedavisi sağlanacak” dedi.

YAVAŞ VE DİKKATLİ OLMALILAR


Bu tür yaban domuzlarının bir doğal alandan diğer alana geçerken süratli bir şekilde karayolunu kullandığını dile getiren Sürücü, “Özellikle karayolunda gece giden sürücülerin çok dikkatli olması gerekir. Bu tür yaban domuzları bir doğal alandan diğer alana geçerken süratli bir şekilde karayolunu kullanır. Sürücülerde süratliyse kazalar meydana gelebilir. Dikkatli ve yavaş gitmek hem kendi sağlıkları için, hem de yaban hayvanlarının çarpılmadan geçmelerine fırsat sağlamaları açısından yararlı olacaktır” diye konuştu.
Sürücü, duyarlı doğasever Aylin Kavas’a ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü’ne ilgileri için teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.