AYSO 2018-2022 Dönemi 43 Sayılı Meclis Toplantısı, AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş Başkanlığında, meclis ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, 28 Aralık 2021 tarihi itibariyle oda mizanı, aylık gelir-gider ve nakit durumu hakkında bilgiler verdi. 2021 yılının son meclis toplantısının gerçekleşmekte olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, 2022 yılındaki taslak oda bütçe çalışmaları ve ücret tarifeleri hakkında bilgi verdi ve oda bütçesi Meclise sunuldu.

“EĞİTİM SERTİFİKALARINI TAKDİM ETTİK”


Konuşmasına dönem içi faaliyetler ile devam eden Şahin, “Kasım ayı içinde, odamız ihracat eğitimleri kapsamında, İŞKUR ile belirlediğimiz İngilizce bilen ve eğitimi başarıyla tamamlayan üniversite mezunu ve çalışmayan 14 arkadaşa ‘Nokta Atışı İhracat Modeli’ eğitim sertifikalarını takdim ettik. Birçoğu iş için sizlere de başvuruda bulunmuş olabilirler. 2020 yılında tüm hazırlıklarını yaptığımız, AYSO Üyeleri Ödül Törenimizde, sektörlerinde başarılı üyelerimize vereceğimiz plaketleri ve 2020 yılı itibariyle meclisimizde 10 yılını tamamlamış meclis üyelerimize teşekkür sertifikalarını iş yerlerinde ziyaret ederek takdim ediyoruz. Bu ziyaretler üyelerimizi ziyadesiyle memnun ediyor.” dedi. Son olarak 2022 yılı için temenni ve dileklerde bulunan Başkan Şahin, “Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, 2022 yılının sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini dilerim.” diye konuştu.


AYSO ÜCRET TARİFELERİ DE KABUL EDİLDİ


Meclis toplantısında AYSO’nun 2022 yılı gelir-gider bütçesi 4 milyon 160 bin lira olarak belirlendi. AYSO 2022 bütçesi ve ücret tarifeleri, mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı, meclis ve komite üyelerinin sektörel ve ekonomik değerlendirmeleri ile devam etti. Oda üyesi Femaş Elektrik Motor Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Akkuş, AYSO’dan aldığı ihracat eğitimlerine değinerek son iki yıl içinde, üretimin yüzde 5’i ve 3 ülke olan ihracatının 2021 de, yüzde 35’e, 9 ülkeye çıktığını, 2022’de hedeflerinin yüzde 50 ihracat olduğunu belirterek, AYSO ve AYSO Dış Ticaret Danışmanı Fahrettin Koşan’a teşekkür etti. Komite üyesi Balca Gıda Ltd. Şti. yetkilisi Nuri Ağaçcı ve Zafer Motorlu Araçlar Ltd. Şti. yetkilisi Gökhan Pehlivan kendi sektörlerinde yaşadıkları sorun ve çözümlere değindi. Konuşmaların sonrasında Meclis Başkanı Gökhan Maraş, 2022 yılının sağlık, mutluluk ve işlere bereket getirmesini dileyerek toplantıyı kapattı.