Tüm Türkiye’de olduğu gibi eş zamanlı olarak Nazilli’de de Eğitim-İş Sendikası üyesi olan öğretmenler 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Aydın’da 2 bin 200 Nazilli’de de 250 üyesi bulunan sendika üyesi öğretmenler bir günlüğüne okullarına gitmedi. Son yaşanan ekonomik olaylardan maaşlarının yetmediğini ifade ederek Nazilli Halk Eğitim önünde ellerinde pankartlarla toplanan Nazilli Eğitim-İş üyesi öğretmenler buradan Uzun Çarşı ve son olarak Belediye Meydanı’nda yürüyüşlerini tamamladı.

SIKINTILARA İŞARET ETTİ

Burada Nazilli Eğitim-İş adına Başkan Abdullah İçöz bir konuşma yaptı. Bu arada greve desteğe Bozdoğan Eğitim-İş üyeleri de eşlik etti. AK Parti iktidarının ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıkan, gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikalar yürütmeye devam ettiğini ifade eden Başkan İçöz, şunları kaydetti: “Ağustos 2021'de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuş, adeta sefalete mahkum edilmiştir. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşıda pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işciye, vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır. Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür.”

“TALEPLERİMİZE YANIT VERİLMEDİ”

Aylardır meydanlara çağrıda bulunduklarını ifade eden Abdullah İçöz, "Zam, Kriz, Yoksulluk: Tükeniyoruz diyerek peş peşe yapılan zamları, yaşadığımız ekonomik kriz ve derin yoksulluğu haykırıp, siyasi iktidarı önlemler almaya çağırıyoruz. Ancak tüm bu çağrılarımıza ve taleplerimize yanıt verilmediği gibi her gün biraz daha yoksullaşıyoruz, emeğimiz ucuzluyor. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam daha da imkânsız hale gelmişken, AKP iktidarı sadece yandaşların özgür ve refah içinde olduğu bir ülke yaratmıştır” dedi.

YÜZDE YÜZ ZAM TALEBİ

“Güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz” diyen Nazilli Eğitim-İş İlçe Başkanı Abdullah İçöz, “İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz. Sistematik ve hadsiz saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz. Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz. Nitelikli eğitimin sürdürülmesinde en önemli paydaşlar arasında olan idari, yardımcı ve teknik personellerin taleplerinin yerine getirilmesini, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin ayrım gözetilmeksizin eğitim çalışanlarının tümüne ödenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.