Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da Eğitim-İş Sendikası, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. İlde bulunan Eğitim-İş üyesi 2 bin 200 öğretmen, bir günlüğüne okullarına gitmedi. Oluşan ekonomik koşullardan dolayı maaşlarının eridiğini iddia eden öğretmenler, Efeler'de Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı.
Grup adına açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, iktidarın ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıktığını iddia etti. Özdemir, Ağustos 2021'de yetkili sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin adeta sefalete mahkum edildiğini söyledi.

"BELİMİZİ İYİCE BÜKTÜ"

Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedelinin milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak döndüğünü dile getiren Başkan Özdemir, "2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye; vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır. Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür" ifadelerini kullandı.

"ALIM GÜCÜMÜZ YERLE BİR EDİLDİ"

Sözle toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamların yıl bitmeden eridiğini, enflasyon ve artan vergi dilimi ile kamu emekçisinin alım gücünün yerle bir edildiğini savunan Başkan Özdemir, "Eğitim emekçileri, daha ayın başında ayın sonunu kara kara düşünür hale gelmiştir" dedi.

YÜZDE 100 ZAM TALEBİ

İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde 100 zam yapılmasını istediklerinin altını çizen Başkan Özdemir, tüm haklarını elde edene kadar mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.