CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, partisinin Aile Destekleri Sigortası projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı olarak güvenli yurttaş, güvenli toplum ve güvenlik gelecek için alanlarda olacaklarını kaydeden CHP’li Özdemir, “Sokak sokak, ev ev Aile Destekleri Sigortası’nı anlatmak üzere Kadın Kolları olarak Aydın’da 17 ilçede sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız.” diye konuştu.

“HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin 11. Maddesinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında güçlü sosyal devletin ilk adımı olarak Aile Destekleri Sigortası Kurumu’nun kurulacağını ifade eden Başkan Özdemir, “Vatandaşlarımıza asgari gelir düzeyi mutlaka sağlanacaktır. Bu bağlamda Aile Destekleri Sigortası uygulamaya konulacak, bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir. ‘Vatandaş, devlet yardımlarını lütuf değil, hakkı olarak alacaktır’ sözünü vermiştik. Aile Destekleri Sigortası’nın temel amacı budur. Asgari ücret temel alınarak belirlenecek yoksulluk sınırının altında geliri olan aileler, Aile Destekleri Sigortası kapsamına alınacaktır. AKP iktidarı yoksulluğu ortadan kaldırmayı değil, tam tersine 19 yıldır insanları yoksullaştırarak muhtaç bırakarak idare etmeyi seçti. CHP iktidarında sosyal devletin gereği olarak yoksulluğu, yoksunluğu bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

“KADINLARI EKONOMİK AÇIDAN GÜÇLENDİRECEĞİZ”

İktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri Aile Destekleri Sigortası ile kişinin doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamının devlet güvencesine alınacağını dile getiren Özdemir, “Aile Destekleri Sigortası ile ailede gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, çocuklar için ek desteklerle devlet güvencesiyle sigortalanmış olacak. Aile Destekleri Sigortası, asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak. Her bir ailenin pozisyonu, durumu özel olarak incelenecek. Ailenin durumuna, pozisyona bağlı olarak destek sağlanacak. Aile Destekleri Sigortası Yasası çıktığı zaman kamuda istihdamda yoksul ailelerin çocuklarına öncelik hakkı tanınacak. Aile Destekleri Sigortası kapsamında yurttaşlara ödenecek olan “Aile Gelir Desteği"ni hanelerdeki kadınların hesaplarına yatıracağız, kadınları ekonomik açıdan güçlendireceğiz. Gençlere pozitif ayrım yapacağız.” dedi.

“HALKIMIZA UMUT OLMAYA GELİYORUZ”

Gençlere yönelik eğitim ve çalışma yaşamını kapsayan teşvikleri yaşama geçireceklerini belirten Özdemir, “Bugün Karacasu ilçemiz ile başladığımız ilçe çalışmalarımızda, ilk seçimlerden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde hayata geçireceğimiz Aile Destekleri Sigortası aracılığıyla yoksulluğu nasıl bitireceğimizi anlatmak üzere 17 ilçemizde alanlarda olacağız. Halkımıza umut olmaya geliyoruz. Bu zor günlerden aydınlık günlere hep beraber çıkacağız. Gelecek kaygısı duymadan ekonomik sıkıntı çekmeden yaşayacağımız güzel günler yakındır. Halk gereken cevabı vermek için seçimi bekliyor. Buradan daha fazla kaçış yok artık. Yapılacak ilk seçimde vatandaş yaşama hakkını elde etmek için, yoksulluğu bitirmek için, evlatlarının geleceği için inanıyorum ki en güzel cevabı verecektir.” diye konuştu.