Edinilen bilgiye göre; Altınkum Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcu dükkanı 25 Aralık Cumartesi gecesi hırsızların hedefi oldu. Biri kadın iki hırsız gece geç saatlerde kuyumcuya girdi. Hırsızlar ilk iş olarak iş yerinin alarm kablosunu kesti; ardından yanında getirdikleri çantaya iş yerinde bulunan altın ve ziynet eşyalarını koydu. Güvenlik kameralarını da unutmayan profesyonel hırsızlar, bilgisayarın harddiskini de çalarak iş yerinden ayrıldı. Olayın ertesi günü iş yerine gelen iş yeri sahibi olayı fark ederek, durumu polise bildirdi.

ÇAMURLU AYAK İZLERİ SONUCA GÖTÜRDÜ

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Grup Amirliği ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından soyulan iş yerinde ve iş yerinin dışında çamurlu ayakkabı izleri tespit etti. Çamur izleri emniyet güçlerini, iş yerinin ilerisindeki bir eve götürdü. Evde kalan kişilerle ilgili araştırma yapan ve çevredeki diğer güvenlik kameralarından yola çıkan ekipler iki şüpheliyi tespit etti.

ÇALINAN ALTINLAR İZMİR’E Mİ GÖTÜRÜLDÜ?

Güvenlik kameraları ve MOBESE görüntülerinden yola çıkan emniyet güçleri, şüphelilerin olay saatinden önce bölgede araçla keşif yaptıklarını, olay sonrasında aracın bölgeden geçtiğini, Didim’den İzmir’e gittiğini ve ardından yeniden Didim’e geldiğini tespit etti.

ALTINLAR BULUNAMADI

Soyulan iş yerinin güvenlik kameralarına bakan şirketle iş yeri sahibi arasındaki sözleşmenin yeni sona erdiği ve iş yeri sahibine haber verilemediği de öğrenilirken, iş yerinden değeri 1 milyon TL’nin üzerinde altın çalındığı bilgisi alındı. Yakalanan iki şüphelinin suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, çalınan altınların ise akıbeti belirlenemedi. Adını vermek istemeyen iş yeri sahibi ise olayla ilgili olarak basına açıklama yapmak istemediğini de dile getirdi.