Efeler ilçesinde geçen yıl 2 Ekim’de meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi Sinem Kaya (33) çöp atmak için dışarıya çıktığı sırada imam nikahlı eşi Dinçer Özden (38) tarafından silahla kovalanıp, sığındığı kuaförde 7 el ateş edilerek öldürmüştü. Cinayetin ardından tutuklanan Özden hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, sevgilisi Gülizar K. (44) hakkında ise 'tasarlayarak öldürmeye yardım' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE ÇIKTI

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne davanın 2. duruşmasında İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda gönderilen raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu bildirilmişti. Özden’in kendisine ait cep telefonundan yapılan kriminal incelemede sevgilisi Gülizar K'nin Sinem Kaya’yı öldürmesi yönünde telkinlerde bulunduğunu içeren mesajlar dava dosyasına eklendi. Davanın üçüncü duruşması 8 Şubat’ta görülecek.

TORUNLARIMIN BOĞAZINA BIÇAK DAYADI

Kızını kara toprağa veren baba Abdulhadi Kaya, evlat acısıyla yaşıyor. Kızını damadından ayrılması için defalarca uyardığını ancak kızının kendisini dinlemediğini dile getiren baba Kaya, “Kızımla damadım 10 yıldır imam nikahlı evliydi. Defalarca resmi nikah yapmalarını söyledim. Ancak aralarında sürekli kavga ettikleri için bir türlü resmi nikahları olmadı. Kızım için aldığım evi damadımın üzerine yapmıştım. Damadım evi satıp kızımı dışarıya attı. Kızım 6 ay bende kaldı. Damadım tekrar barışmak istiyordu. Bir defasında damadım iki oğlunu mezarlığa götürüp boğazlarına bıçak dayayıp telefondan görüntülü kızımı aramış. Kızım da çocukları için tekrar evine döndü. Bir ay tekrar birlikte yaşadılar. Ancak Dinçer eve bir kadın getirmiş, kızımı dövmüş. Ondan sonra kızım, onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı” dedi.

KIZIMI, ESKİ DAMADIMIN SEVGİLİSİ ÖLDÜRTTÜ

Damadının sevgilisinin yönlendirmesiyle kızını öldürdüğünü ileri süren Kaya, “Kızım adresini değiştirdi. Ancak çocuklarını görme bahanesiyle Dinçer kızımın adresini bulmuş. Daha önce kapısını bıçakla açıp öldürmek istemiş. Markette de cinayet girişiminde bulunmuş. Ben kızımı cinayetten bir hafta önce Kent Meydanı’nda gördüm. Böyle bir şey aklıma geldiği için ortalıklarda dolaşmamasını kendisine söyledim. Korktuğum başıma geldi. Dinçer, kızımı 7 el ateş ederek canice öldürdü. Kızımın öldürülmesinin sebebi Dinçer’in sevgilisi Gülizar’dır. Gülizar kızımı öldürmesi için Dinçer’e defalarca telefondan mesaj atmış” diye konuştu.

İKİSİNE EN AĞIR CEZA VERİLSİN

Baba Kaya, kızının katili Dinçer Ö. ve azmettirici olduğu iddia edilen Gülizar K’nin en ağır cezayı alması gerektiğini belirterek, “Masum bir insanı öldürenin cezası idam olmalı. Ben Dinçer’i darağacında sallanırken görmeyi isterdim. Adalete güveniyorum. Kızımın katilinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve cezaevinde çürümesini istiyorum. Kızımı öldürmesi için Dinçer’e telkinde bulunan Gülizar’ın da hak ettiği cezayı almasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.