Aydın’ın Koçarlı ilçesinde gözler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Olağan Genel Kurulu’na çevrildi. Kongre öncesi Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Alaaddin Yamaç, başkanlığa seçilmesi halinde ilk işlerinin esnafın yaşadığı çırak sorununu çözmek olacağını söyledi.

“GENÇ VE DİNAMİK EKİBİMİZLE BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ”


Ülkenin ve Koçarlı’nın en büyük sorunlarından biri haline gelen çırak sorununu çözeceklerini ifade eden Yamaç, “İlçemizden örnek verdiğimizde terzi, ayakkabı tamircisi, oto tamircisi, demirci, oto elektrikçi ve birçok meslek dalları çırak bulamadığından zor günler yaşıyor. İleride bu iş yerleri kapandığında yerine devam edecek çıraklar yetişmiyor. Hazırladığımız proje ile çırak sorununu çözeceğiz. Genç ve dinamik ekibimizle birlikte hayata geçireceğimiz projelerimiz ile esnaflarımızı rahatlatacağız” diye konuştu.


“SERVİS TEMİN EDECEĞİZ”


Ailelerin yüzde 60’ının ulaşım sıkıntısından dolayı çocuklarını çıraklığa göndermediğini vurgulayan başkan adayı Yamaç, “Yaptığımız projede Şoförler Odası ve servisçilerle görüşme yaparak ilçe merkezi hariç 46 mahallemizi kapsayacak şekilde hiçbir çırak ve ailelerinden ücret talep etmeden servis araçları sağlayacağız. Kullar Mahallesi’nden, Kızılcabölük Mahallesi’nden, Bağcılar Mahallesi’nden, Orhaniye Mahallesi’nden, Haydarlı Mahallesi’nden annelerimiz, teyzelerimiz, çocuğum işine nasıl gidip gelecek, acaba araç bulabildi mi gibi bir düşüncesi olmayacak. Servisimiz çocukları sabah alacak, akşam evine bırakacak. Biz genç ve dinamik ekibimizle bu sorunu çözmek ilk hedeflerimiz arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu.

“REHBERLERİMİZ İLE AİLELERLE GÖRÜŞECEĞİZ”


Her insanın bir mesleği olması gerektiğini de kaydeden Yamaç, “Mesleği olanın işi, işi olanın aşı, aşı olanın evinde huzuru ve mutluluğu olur derler. Mesleği mutlaka geçimi temin edecek gelirin kazanılması olarak da görmemek gerekir. Allah’ın bir kula verebileceği en yüce makam ve görev olan Peygamberlerin bile birer mesleği olduğu ve mesleğini icra ederek hayatlarını sürdürdükleri bilinmektedir. Geçmişte en zengin insanlar ülkeleri yöneten bir nevi sahibi olarak görülen krallar ve padişahlardı. Bu güç ve zenginliğe rağmen Osmanlı padişahlarının da bir mesleği vardı. Bu meslek kendilerine şehzade adı verilen çocukluk ve gençlik döneminde eğitimle kazandırılmaktaydı. Şehzadelere özel hocalarla gerekli görülen her konuda eğitimler verilirmiş. Bizde rehber öğretmenlerimiz ile ailelerle görüşerek çocuklarını mesleğe vermek isteyenlerle görüşerek, çocukların çalışacakları iş yerlerini temin edeceğiz.” dedi.

“DEVLETİMİZİN ÇIRAKLAR ÜZERİNDE DESTEĞİ ÇOK”


Çırakların ve kalfaların iş yerinden alacakları ücretin yanı sıra devletin de desteklediğini altını çizen Yamaç, “Koçarlı Kaymakamlığımız, Koçarlı Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapacağımız proje ile bu iş yerleriyle görüşerek çırak çalıştırmak isteyen esnaflarımıza bu yönde destek vereceğiz. Ayrıca Mesleki Eğitim Merkezi’ni bitiren çocuklarımız hem meslek sahibi olacaklar, hem ustalık belgesine sahip olacaklar hem de lise mezunu olmuş olacaklar. Biz genç ve dinamik ekibimiz ile bu sorunları çözeceğiz. Tüm ekip arkadaşlarımızla çalışacak. Bu arkadaşlarımız ile birlikte ilçemizi ve esnaflarımız için projeler üreteceğiz.” diye konuştu.

“İŞ GÜVENLİĞİ VE ÖZEL EĞİTİMCİ KONULARINDA YARDIMCI OLACAĞIZ”


Koçarlı esnafına ‘nasıl faydalı olabiliriz’ diye araştırma yaptıklarını dile getiren Yamaç, “Bu süreçte hem yönetim kurulu listemizi hazırlamaya çalıştık, hem de esnaflarımıza nasıl faydalı olabiliriz diye araştırma yaptık. Bu anlamda esnaflarımıza ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz. İş güvenliği ve özel eğitimci konularında da yardımcı olacağız. Esnaflarımızın sorunlarını çözmek, taleplerini yerine getirmek için göreve hazırız.” şeklinde konuştu.