CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, AK Parti'li Yavuz’a yönelik yazılı basın açıklaması yayımladı. Başkan Alptekin, “AKP’nin Sökeli vekili Metin Yavuz, kendi hezeyanlarının üzerini örtme hayali ile gerçekten abuk sabuk bir açıklama yapmış, Millet İttifakı’nın adayının nasıl belirleneceği aklına takılmış. E haklı, o da merak ediyor yeni reisi cumhurunu” diye konuştu.

YAVUZ'A SORULAR YÖNELTTİ


Alptekin, açıklamasında, “Bak Metin Yavuz, Millet İttifakı’nın adayını millet belirleyecek, millet temsilcileri belirleyecek sen hiç canını sıkma. Milletine en iyi hizmet verecek kişi adayımız ve cumhurbaşkanımız olacak sen hiç dert etme. Ancak sana ben başka sorular sorayım tespitler yapayım. Yerel seçimlerden hemen evvel AKP hükümeti yönetimindeki TRT kırmızı bültenle aranan terörist başının kardeşi Osman Öcalan’ı nerede buldu da konuşturdu? Böyle birini devletin televizyonuna çıkaran bir iktidar partisinin vekili olmak size ne hissettiriyor? Suriye’ye gidecek diye Irak’ta ülkemiz sınırlarına aldığınız bölücü örgüt mensuplarının lahmacun hesabına senin katkın oldu mu? Bölücü başının mektubunu meydanlarda okuturken senin de gözlerin buğulandı mı? Boğazın düğüm düğüm oldu mu? O dönem megri megriyi ezberden okumak için günlerce ilkokul çocuğu gibi sen de çalıştın mı?” sözlerini kaydetti.

“MİLLETTEN BAŞKA BİR YERDEN TALİMAT ALMAYIZ”


Alptekin, şunları kaydetti: “Bak Metin Yavuz bu işleri senin sikletin tartmaz, sabıkanız o kadar kabarık ki; kutuyu açtırırsan hem batırdığınız ekonominin, hem yerle yeksan ettiğiniz milletimizin itibarının altında ezilir kalırsın. İyisi mi sen bunların altında kalacağına getirin sandığı, milletin sandığının altında kalın, usul usul görevi Millet İttifakı’na devredin inan senin için daha itibarlı olanı, yakışanı bu olur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, milletten başka hiçbir yerden talimat almayız, bunu da aklının en iyi yerine yaz, olur mu?"