BAL’da geçtiğimiz hafta sonu oynanan 9. Hafta mücadelelerinin ardından ilk yarı sona erdi. Gruptaki Aydın takımlarından Efeler 09 SFK, ilk yarının son haftasında lig sonuncusu Kemalpaşaspor’u 8-0 mağlup ederek yenilmezlik serisini sürdürürken 23 puanla ilk devreyi lider bitirdi. Ligin ilk yarısında 7 galibiyet 2 beraberlikle muhteşem bir performans sergileyen Yeşil Beyazlı ekip, rakip fileleri 20 kez havalandırırken kalesinde sadece 4 golü gördü.

SÖKESPOR ZİRVENİN GERİSİNDE KALDI


Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak ilk 4 haftada 3 puan toplayan Eşin Grup Sökespor, Teknik Direktör Metin Altınay ile yollarını ayırıp göreve Hakan Şimsek’in gelmesinden sonra yükselişe geçti. Üst üste 4 galibiyet alarak puan sıralamasında üçüncü basamağa kadar tırmanan Kırmızı Lacivertliler, son hafta deplasmanda Alaçatıspor’a tek golle boyun eğerek devre arasına 4. basamakta girdi. Sökespor, topladığı 15 puan ile liderin 8 puan gerisinde kaldı.

BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDILAR


Mütevazi bir kadro ile sezona başlayan Aydın Yıldızspor ise ilk devrenin son haftasında Muğlaspor’a 1-0 mağlup olarak 9 puanda kaldı. Aydın derbilerinin hiçbirinde mağlubiyet yüzü görmeyen Mavi Beyazlılar, aynı başarıyı Muğla ve İzmir takımlarına karşı gösteremezken ilk yarıda aldığı 2 galibiyet 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 6’ncı basamakta yer aldı. Evinde Yatağanspor’a 3-1 mağlup olan Çine Madranspor ise 8 puanla ligin ilk yarısını 8. basamakta tamamladı. Beklentilerin çok altında kalan Aydın Büyükşehir Belediyespor, ilk devrenin son haftasında evinde Bornova Yeşilovaspor’a 3-1 mağlup olarak 8 puanla 9. Basamakta kaldı.