Gökkuşağı Kafede düzenlenen ilçe danışma meclisine Metin Yavuz, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Fatih Akkın, Erbil Avcı ve partililer katıldı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Metin Yavuz’un partililere hitabına geçildi.

“MUHALEFET ŞUNU YAPACAĞIM DİYEMİYOR”


Genel ve yerel siyaset hakkında değerlendirmelerde bulunup partililere hitap eden Yavuz, “Muhalefet çamur at izi kalsın derdinde. Bu eski bir taktiktir. Rahmetli Menderes'de de, Cennet mekan Abdülhamit Han’da da bu taktik. Bunları gündeme getiren bir anlayışla gidiyorlar. Millet İttifakı Genel Başkanları maalesef gündeme gelmek için bu iktidar bin tane hastane yaptı, biz bin bir tane yapacağı diyemiyorlar. Ya da iktidar şunu yaptı biz yapacağız demiyorlar. Neden demiyorlar çünkü Türkiye’de yapılması gereken insanlarımızı rahat ettirecek bütün yatırımları bu iktidar yaptı. Onların şu eksik diyeceği hiçbir konu yok” dedi.


“TARIMDA YÜZDE 98 MEMNUNİYET VAR”


Ekonomik verilerden söz eden Yavuz, “Türkiye’de cari açık diye bir şey konuşulmuyor. Türkiye’de şu an 500’e yakın fabrika yapılıyor. Açılanlar var açılacak olanlar var. Türkiye 220 milyar dolar ihracata koşuyor şu an. Çok önemli bir şey. 2002 yılında 9 ülkeye 1 milyar dolar civarında bir ihracatımız vardı. Şu anda 48 ülkeye 1 milyar ve üstüne ihracatımız var. 44 ayrı sektörde bunlar. Türkiye dünyada söz sahibi bir konuma geliyor. Birileri bunu nasıl engelleriz derdinde. Bunun sancılarını çekiyoruz. Cari açığın olmadığı bir yerde evet dolar yükseldi. 220 milyar dolar ihracata dayalı olan bir yerde, tarımda yüzde 98 memnuniyet olduğu bir yerde, bir yerde, bir yerde, bir yerde. Bu sancılar üst üste geliyor, bu arkadaşları rahatsız ediyor. Döviz ne oldu da takribi bir ayda acayip bir yerlere geldi. Hiç bunu düşündünüz mü, bunu sorguladınız mı? Bu sorgulamanız vatandaşa da bunu anlatmanız lazım. Burada bir oyun var” dedi.

“BU İŞİN MATEMATİĞİ YOK”


Sözlerini sürdüren Yavuz, “Şimdi bu dövizin çıkışında bir matematik hesabı yok. Var mı herhangi bir matematik hesabı. Peki bu dövizin inişinde bir matematik hesabı var mı sizce. Onda da yok. Böyle enteresan bir durum. Şimdi şunu unuttular. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bir canlı telefon görüşmesiyle CNN’de yayınlandı biliyorsunuz. İnsanları meydanlara taşıdı mı? Bu milletin Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güveni gösteriyor. O matematiğe uymayan en son açıklamasından sonra da dolarzedeler oluştu biliyorsunuz. Dolarzede oluyorlar biliyorsunuz. Bir konuşmasıyla düştü mü? Bu da matematiğe uymuyor değil mi? Bunu unuttular işte. Güvenilen, milletin güvendiği bir lider var. Milletin güvendiği bir Cumhurbaşkanı var. Ona sahip çıkmak zorunda bu millet ve sahip de çıkıyor ve anında desteği verdi” dedi.

“EN İYİ 10 ÜLKE ARASINA GİRECEĞİZ”


2030 yılında Türkiye’nin hem ekonomik hem de siyasi açıdan dünyanın ilk 10 ülkesi arasına gireceğini öne süren Yavuz, “Denizler bizim değildi. Olta atmak için bile izin isterdik, bugün doğalgaz, petrol arıyoruz. Hem de kendi gemilerimizle. Ama her seferinde cambaza baktırmaya çalışıyorlar. Bu milleti saf zannediyorlar. Okumuş bir kesim olduklarını iddia ediyorlar ama ben onlara oy veren vatandaşlarımıza üzülüyorum. Onların da bu sefer savundukları partilere ders vereceklerine inanıyorum. Fikirleri farklı olabilir. Sol düşünceye sahip olabilirler daha muhafazakar olabilirler ama içlerinde biraz vatan, millet, bayrak sevgisi varsa doğruyu insanlar görüyor” dedi.

“ÇERÇİOĞLU MİTİNGE İZİN VERECEK Mİ?”


Aydın olarak daha iyi yönetilmeyi hak ediyoruz” diyen Yavuz, “Burası Adnan Menderes’in memleketi burası efeler diyarı. Demirtaş bir tiwit attı. Cumhurbaşkanımızın yükselişini görüyor, 7 bölgede miting yapmamız lazım diyor. Talimat sonucunda CHP Genel Başkanı Mersin’de miting yaptı. İYİ Parti burada görülmek istemedi. Şimdi bir dedikodu var. Buradan Sayın Özlem Çerçioğlu’na sormak isterim. Diyorlar ki Ege Bölgesindeki miting Aydın’da olacak. Ben bu talimata uyup uymayacaklarını merak ediyorum. İnşallah bunun cevabını verirler. Genel itibariyle bize bunların cevabını merkez ilçe başkanı veriyor. Kendisi vermiyor. Biz de merkez ilçe başkanına gençlik kolları başkanımızla yanıt veririz" dedi.

“AYDIN BÜYÜKŞEHİR’DE DE TERÖRLE İLTİSAKLI ÇALIŞAN VAR MI?”


Yavuz konuşmasının devamında, “Bazı şeylerin diyeti var tabiî ki. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde terör örgütleriyle iltisaklı onların yönlendirdiği çalışan kişiler çıktı. Acaba Aydın Büyükşehir Belediyesinden bunlardan var mı? Onlar verecek cevabını. Yoksa belgelerini koyacaklar. Karacasu Belediyemiz hakikaket güzel işler yapıyor, 2024 seçimlerine girerken bunun meyvelerini alacağız. Yerelle genelin sağladığı dinamizmi Koçarlı’da gördük, sizde de olduğu gibi. Kuyucak’ta ve Buharkent’te olduğu gibi. Özlem Çerçioğlu verdiği vaatlerin yüzde 15’ini yapamadı. Çok basit iki vaadi vardı. Biz şimdi yaptığımız projeleri anlatamıyoruz. O kadar çok şey var ki. Sosyal hayat, ticaret için, sanayi için vesaire, vesaire. Çerçioğlu Dim 1, Dim 2 diye iki tane proje vaat etmişti. Bu ne demekti dünya iş merkezi. Yaptı mı bunu yapmadı” dedi.


“İNANILMAZ BİR OY ALACAĞIZ”


2023’ten beklentilerinden de söz eden Yavuz, “Ben Aydın Milletvekiliyim ama diğer illeri de ziyaret ediyorum. Emin olun Türkiye’de günlük sıkıntılar olabilir şu olabilir bu olabilir ama bu seçimlerde inanılmaz bir oy alacağımızı düşünüyorum. Sorun var, sıkıntı var sahaya inanıyoruz, konuşuyoruz, çekinmiyoruz. Bazı şeyleri biz görememiş olabiliriz. Vatandaş bize daha net bir şekilde anlatır. Vatandaş çarenin AK Parti’de olduğunu biliyor ama gevşemeyeceksiniz. Gevşemek yok. Bu yolda yürüyoruz. Bizim bir meselemiz var. Bunu halletmemiz lazım. Bu milleti yakıştığı yere oturtmamız lazım. Bu devleti yakıştığı yere oturtmamız lazım. Bizden zarar gelmez. Biz hak yolunda hakkaniyetle ne yapacaksak yapacağız. Hepimiz ne yapacağımızı biliyoruz. Hepimizde Allah korkusu var. Her şeyi tek tek anlatacağız. Bilmediğimiz konular olabilir. Telefonlarımız her zaman açık” şeklinde konuştu.