Aydın Büyükşehir Belediyesi, salgın nedeniyle bir yıl aradan sonra yeniden Deve Güreşleri Festivali düzenledi. Ayter alanında gerçekleştirilen festivali CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yaklaşık 10 bin vatandaş izledi.

VATANDAŞLARI SELAMLADI


Protokol üyeleri ile birlikte deve güreşi alanını dolaşan Başkan Çerçioğlu, vatandaşları selamlayarak, kendilerine kırmızı karanfil verdi. Güreşseverler de, Başkan Çerçioğlu’na yoğun ilgi gösterdi.

“ESNAFIMIZA GÜÇ VERMEKTE”


Selamlamanın ardından, açıklamalarda bulunan Başkan Çerçioğlu, kültürlerini yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.
Deve güreşlerinde dünya kupası karşılaşmasının ikincisine ev sahipliği yaptıklarını belirten Çerçioğlu, “Festivalimiz, gördüğünüz gibi bir panayır havasında geçiyor. Ama en önemlisi dünden bu yana otellerde yer kalmadı, restoranlar doldu. Esnafımız bu kriz sürecinde gayet memnun. Bu tip organizasyonlar, kentteki esnafımıza güç vermektedir” ifadelerini kullandı. Millet İttifakı olarak milletvekilleri, belediye başkanları, büyükşehir meclis üyeleri ve ilçe başkanları ile bir arada olduklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, her şeyin çok güzel olacağını dile getirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Millet İttifakı milletvekilleri de, festivali düzenlemesinden dolayı Başkan Çerçioğlu ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

DÜNYA KUPASI KARŞILAŞMASI


Havanın soğuk olmasına rağmen yoğun ilgi gören festivalde, Türkiye'nin dört bir yanından getirilen yaklaşık 95 çift pehlivan deve, karşılaştı. Gün boyu süren festivalde kupa güreşleri de yapıldı. Atça'dan 'Karagözoğlu' ve 'Kılıçbey' isimli develer Dünya Kupası için güreşti. Sonucu merakla beklenen karşılaşma berabere sona erdi.


VATANDAŞLAR PİKNİK DE YAPTI


Güreşlerde rakiplerine üstünlük sağlayan develerin sahiplerine kupalarını, protokol üyeleri takdim etti. Devlerin kıran kırana geçen güreşlerini, traktör ve kamyon kasalarından büyük heyecan ve dikkatle takip eden vatandaşlar, piknik de yaptı.