Aydın'ın önemli sanayi kuruluşlarından Bilal Sabuncu Anonim Şirketi'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Sabuncu, 9 Kasım 2020 tarihinde yaşlılığa bağlı rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybetti. Klasik Türk musikisinin yaşatılmasına büyük önem veren merhum sanayici Bilal Sabuncu için Aydın Kültür ve Sanat Derneği, anma ve saygı konseri düzenledi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI


Efeler ilçesi, Aydın İl Kültür Merkezi, Hidayet Sayın Salonu'nda ücretsiz olarak düzenlenen ve ilgi gören konserde, şef Nihal Çallak yönetimindeki Bilal Sabuncu Klasik Türk Müsikisi Korosu konser verdi. Sunuculuğunu Nazan Sarıerler'in yaptığı konser öncesinde, merhum iş adamı Bilal Sabuncu'nun geçmiş konserlerden birinde çekilen bir video görüntüsü yayımlandı. Videoyu izleyen oğlu, iş adamı Mehmet Sabuncu ve konsere katılanlar, duygusal anlar yaşadı.

"MİRASIN DEVAM ETTİRİLMESİ YÖNÜNDE KARAR KILDIK"


Aynı zamanda Aydın Kültür ve Sanat Derneği Başkanı olan Mehmet Sabuncu, babası Bilal Sabuncu'nun yaklaşık 13 ay önce vefat ettiğini hatırlatarak, "Bizler dernek ve aile olarak bir araya geldik, 'ne yapalım' diye düşündük. Bize bırakılan mirasın devam ettirilmesi yönünde karar kıldık. İyi ki de öyle yapmışız, havanın soğuk olması ve salgına rağmen konserimiz ilgi gördü" ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ


Dernek ve koronun bugüne kadar gelmesinde, emeği geçen ve hayatını kaybeden başta babası Bilal Sabuncu olmak üzere herkesi saygı, rahmet ve özlemle andığını dile getiren Sabuncu’ya Aydın Kültür ve Sanat Derneği Başkan Vekili Süleyman Eraydın çiçek takdim etti. Eraydın, Bilal Sabuncu’nun derneğin kuruluşundan itibaren maddi ve manevi yardımlarını esirgemediğini, klasik Türk musikisinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük katkıları olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından iki bölümden oluşan konser verildi. Türk musikisinin seçkin eserlerinin icra edildiği konseri, musikiseverler keyifle dinledi.