Henüz 14 yaşında olan ADÜ Devlet Konservatuarı öğrencisi Dilay Ra Oygür, ABD’nin New York kentinde yapılan "Golden Classical Music Awards" adlı uluslararası yarışmaya klasik dönem bestecisi Avusturyalı besteci Josep Haydn'ın bir eseriyle katıldı. Yarışmada kendi yaş kategorisinde birinci olan Oygür, bir sponsor aracılığıyla gittiği New York’ta düzenlenen gecede ödülünü aldı. Oygür, ödülünü aldığı Carnegie Hall'da unutulmaz eserlere imza atan besteci Ahmet Adnan Saygun'un bir eserini çaldı. Oygür, performansıyla küçük yaşına rağmen inanılmaz bir geceye imza attı.

BİRİNCİLİĞE İNANAMADI

Ünlü çellist ADÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Özgür Elgün’ün öğrencisi olan Dilay Ra Oygür, çello çalmaya 10 yaşında başladığını ve o zamandan beri müzik aletinin elinden düşmediğini söyledi. Yarışmaya başvuruyu Kovid-19 salgını süreci nedeniyle online yaptığını belirten Oygür, "Golden Classical Music Awards"da kendi yaş kategorisinde birinci olduğunu annesine gelen mesajdan öğrendiğini ve inanamadığını belirtti. Ödülüne kavuştuğu geceyi hayatında asla unutamayacağını dile getiren Oygür, insanları müziğiyle etkilemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

KÜÇÜK YAŞAMINA ÇOK SAYIDA BAŞARI SIĞDIRDI

Uluslararası yarışmalarda dereceleri olan Oygür, Macaristan 3. Danubia Talents Liszt Uluslararası Müzik Yarışması'nda öğretmen-öğrenci kategorisinde ikincilik, ABD King’s Peak Müzik Yarışması'nda üçüncülük, İngiltere Mecidi Uluslararası Müzik Yarışması'nda üçüncülük ödülü, Türkiye 5. İstanbul Genç Yetenekler Yarışması'nda üçüncülük, Macaristan 3. Wiener Klassiker Uluslararası Müzik Yarışması'nda üçüncülük, Macaristan 5. Danubia Talents Uluslararası Online Müzik Yarışması'nda üçüncülük ve Macaristan 4. Danubia Talents Uluslararası Müzik Yarışması'nda mansiyon ödülü aldı.